Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2024 9:01

Τιμούν την Επανάσταση του Ολύμπου 1878
*ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ *ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ο Δήμος Τεμπών και η Κοινότητα Ραψάνης γιορτάζουν τη μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του εκ Ραψάνης, πολιούχο και προστάτη διδάσκαλο, στην πανδημοτική εορτή σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου στη Ραψάνη. Παράλληλα, εορτάζεται και η μάχη του Προφήτη Ηλία, κατά την Επανάσταση του 1878.

Το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:
Σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 και ώρα 8:00 π.μ.: Όρθρος και εν συνεχεία η  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ραψάνης. 11.00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία της Ραψάνης για τα θύματα της Ραψάνης στην Επανάσταση του Ολύμπου του 1878.

 

«Γολγοθάς η μετακίνηση με τρένα»

«Το τελευταίο περιστατικό με τη βλάβη στον συρμό του προαστιακού στο δρομολόγιο Λάρισας-Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνει ξανά και ξανά πως έναν χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών τίποτα δεν έχει αλλάξει» καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και σημειώνει, επίσης, τα εξής: «Εκατοντάδες άτομα συνεχίζουν, με φόβο ψυχής, να μετακινούνται καθημερινά με το τρένο για τη δουλειά τους, αντιμετωπίζοντας έναν καθημερινό Γολγοθά. Απαιτούμε εδώ και τώρα την εξασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας και κυκλοφορίας των τρένων, με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού με συγκροτημένα δικαιώματα, αναβάθμιση των αναγκαίων υποδομών, εκσυγχρονισμό του τροχαίου υλικού, υπογειοποίηση των γραμμών στην πόλη».

 

Αιμοδοσία Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία για τις ανάγκες της Τράπεζας Αίματος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας. Η αιμοδοσία θα γίνει αύριο Τετάρτη 6 Μαρτίου, από τις 09.00 έως τις 13.00, στον 2’ όροφο του Μεγάρου Δικηγόρων Λάρισας.


Εκδήλωση απόστρατων του Τεχνικού

Το Παράρτημα Θεσσαλίας του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Τεχνικού Σώματος (ΣΑΑΤΧΣ) οργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 11:30 π.μ., στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας, προκειμένου να κοπεί η βασιλόπιτα του Συνδέσμου και να βραβευθούν αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες  Γ’ Λυκείου, τέκνα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών του Τ.Χ. Σώματος της περιοχής, καθώς και μέλη του Τ.Χ. που κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους διακρίθηκαν για τη μεθοδικότητα, την επινοητικότητα και την ασφάλεια λειτουργίας του τεχνικού υλικού. Τέλος, θα επιδοθεί αναμνηστικό δώρο στο Τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΝΛ για την άριστη συνεργασία στην υλοποίηση της αιμοληψίας των μελών του Συνδέσμου.

 

Αιμοδοσία στο ΓΕΛ Αμπελώνα

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα», σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων και Γονέων - Κηδεμόνων του Λυκείου Αμπελώνα, διοργανώνει αιμοδοσία την Τρίτη 12 Μαρτίου, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ., στον χώρο του Λυκείου, με τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών της Γ’ τάξης του Λυκείου, των εκπαιδευτικών του σχολείου, καθώς και των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών και μαθητριών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass