Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2024 14:05

Πανηγυρίζει ο ναός των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων
ΣΤΙΣ 8 ΚΑΙ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ

Το ερχόμενο Σάββατο 9 Μαρτίου πανηγυρίζει ο ιερός ενοριακός ναός των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων της Λάρισας.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν μεθαύριο Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 6:00 μ.μ., με τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ.κ. Ιερωνύμου. Το Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 7:00 π.μ. θα τελεσθούν ο Όρθρος και αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στις 5:00 μ.μ. θα τελεστεί ο μεθέορτος Εσπερινός, η λιτάνευση της θαυματουργού ιεράς εικόνας των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων και εν συνεχεία, η παράκληση και η τέλεση του υψώματος των Αγίων. Στις ιερές αυτές θα τεθεί προς ευλογία των πιστών τμήμα των λειψάνων των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, της σεπτής κάρας του Αγίου Ιωάννου του εκ Γουβών της Μονεμβασίας και τμήμα των ιερών λειψάνων της Αγίας Μαρίνης.

 
 
Σχολή Γονέων στον Αγιο Αχίλλιο
Λειτουργεί και φέτος η Σχολή Γονέων στον Ναό Αγίου Αχιλλίου με τον γενικό τίτλο «Διάλογος με τους συζύγους και τους γονείς». Μία φορά κάθε μήνα (Κυριακή ή Σάββατο) ως και τον Απρίλιο, στις 7.00 μ.μ., ένας ομιλητής αναλύει κάποιο θέμα και ακολουθεί διάλογος με τους παρευρισκομένους. Η επόμενη ομιλία θα γίνει το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., με ομιλητή τον Αρχιμ. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο, Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Φθιώτιδος (και πρώην Πρωτοσύγκελλο των μακαριστών Μητροπολιτών Σιατίστης Αντωνίου και Παύλου), ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Παθογένειες στις ανθρώπινες σχέσεις μέσα στην οικογένεια».
 
 
«Οι δρόμοι της αμυγδαλιάς» στο Συκούριο
ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ
Ο Δήμος Τεμπών οργανώνει δράση με τίτλο «Οι δρόμοι της αμυγδαλιάς» στο Συκούριο και συγκεκριμένα έναν περίπατο ανάμεσα σε ανθισμένες αμυγδαλιές. Ο περίπατος θα διαρκέσει μία ώρα και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 11:00 το πρωί. Κατά τη διάρκειά του ο κ. Γιώργος Γερογιάννης, γεωπόνος, θα συζητήσει με τους συμμετέχοντες για την καλλιέργεια της αμυγδαλιάς και τα οφέλη για τη διατροφή μας.
Στον περίπατο θα συμμετέχει το 1ο Σύστημα Προσκόπων Συκουρίου, καθώς και αμυγδαλοπαραγωγοί της Όσσας, του Πουρναρίου και του Συκουρίου. Οι περιπατητές θα ανταμειφθούν με ένα τοπικό έδεσμα από τον Σύλλογο Γυναικών περιοχής Συκουρίου. Ο Δήμος απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους πολίτες. Στοχεύει δε, η δράση αυτή να γίνει θεσμός.
 
 
Στη Λάρισα η βοηθός του «Συνηγόρου του Πολίτη»
Η βοηθός «Συνήγορος του Πολίτη» Εύα Σαββίδη θα βρίσκεται στη Λάρισα την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 και ώρα 12.30 μ.μ., στον «Μύλο του Παππά» (Γεωργιάδου 53, Λάρισα), όπου θα ενημερώσει τους τοπικούς φορείς για το έργο της Ανεξάρτητης Αρχής, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν την αγροτική παραγωγή και τις πλημμύρες. Η ενημερωτική συνάντηση αποτελεί μία από τις ενέργειες της πράξης «Δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για την ενίσχυση της χρηστής διακυβέρνησης, της λογοδοσίας και καταπολέμησης της κακοδιοίκησης στον δημόσιο τομέα». Η πράξη συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Χρηστή Διακυβέρνηση, Θεσμοί, Διαφάνεια» των EEA Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ε.Ο.Χ.) που αντιπροσωπεύουν τη συμβολή της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας για μια πράσινη, ανταγωνιστική Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς.
 
 
Επιμνημόσυνη δέηση για πεσόντες αστυνομικούς
Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας διοργανώνει εκδήλωση στη μνήμη των εν ώρα καθήκοντος Πεσόντων Αστυνομικών. Η επιμνημόσυνη δέηση θα τελεστεί το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 11:45 στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, ενώ θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στο εστιατόριο της Λέσχης Δ.Α. Λάρισας.
 
 
Εκδήλωση παιδιάτρων της Λάρισας
Εκδήλωση συνδιοργανώνει η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας με σχολεία της Λάρισας, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου, την Πέμπτη 14 Μαρτίου, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο και ώρα 19:00, με τίτλο «Παρατηρώ και προλαμβάνω», που αφορά στη σημασία της πρώιμης παρέμβασης στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία».
 
 
Χορεύουν οι απόστρατοι αστυνομικοί
Ο Σύνδεσμος Απόστρατων Αστυνομικών Λάρισας διοργανώνει την ετήσια χοροεσπερίδα του την ερχόμενη Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 20.00. Η εκδήλωση θα γίνει στο κέντρο διασκέδασης «ΚΤΗΜΑ ΒΕΡΣΑΛΙΕΣ», 5ο χλμ. Λάρισας-Αμπελώνα, με πλήρες μενού και ορχήστρα. Ο Σύνδεσμος καλεί τα μέλη-φίλους του να ενισχύσουν την προσπάθεια με την παρουσία τους και να μοιραστούνε μαζί τους μια υπέροχη βραδιά γεμάτη χαρά και διασκέδαση.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass