«Πήραμε εντολή από Πυροσβεστική και Αστυνομία για το μπάζωμα στα Τέμπη»

ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΣΚΑΠΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2024 14:30

«Αστυνομία και Πυροσβεστική αποφάσισαν την απομάκρυνση των κατεστραμμένων βαγονιών και τη διαμόρφωση με σκαπτικά μηχανήματα του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη»,

όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή», από τις καταθέσεις που έδωσαν στα τέλη Ιανουαρίου 2024 στην πταισματοδίκη Λάρισας οι χειριστές σκαπτικών μηχανημάτων και από όσα δήλωσαν (υπό τον όρο της ανωνυμίας) στην «Κ» αξιωματούχοι με γνώση του θέματος. Σύμφωνα με όσα παρουσιάζει: «Προηγουμένως, την Αστυνομία είχαν υποδείξει ως υπεύθυνη για τη διαχείριση του χώρου του δυστυχήματος οι επικεφαλής της Hellenic Train και του ΟΣΕ, Μαουρίτσιο Καποτόρτο και Παναγιώτης Τερεζάκης αντιστοίχως. Ωστόσο, συγγενείς θυμάτων έχουν υποβάλει μηνύσεις καταγγέλλοντας «πρωτοφανή αλλοίωση του χώρου του πολύνεκρου δυστυχήματος, η οποία τελέστηκε πριν ακόμη επισκεφθεί τον χώρο κλιμάκιο της Χημικής Υπηρεσίας Λάρισας για να προβεί σε δειγματοληψία υλικών». Kαι οι τεχνικοί σύμβουλοι της πλευράς των συγγενών, πάντως, επιμένουν στην ύπαρξη «γκρίζων» σημείων ως προς τη διαχείριση και τις παρεμβάσεις που έγιναν στον τόπο της τραγωδίας. Για την υπόθεση του μπαζώματος ασκήθηκε δίωξη -αρχές Φεβρουαρίου 2024- εις βάρος του τέως περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έχει δηλώσει ότι «η Περιφέρεια έδρασε στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΣΟΠΠ (Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας) και διέθεσε τα μέσα που αποφασίστηκαν, χωρίς να έχει πρωτοβουλία ενεργειών και τηρώντας τη νόμιμη διαδικασία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass