Διπλή γιορτή στη Ραψάνη

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΟΥ 1878

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2024 13:41

Πλούσιες εκδηλώσεις στη μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου εκ Ραψάνης και προς τιμήν των θυμάτων της Ραψάνης στην επανάσταση του Ολύμπου του 1878 πραγματοποιήθηκαν στην ομώνυμη κοινότητα.

Στον Ιερό Ναό του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του π. Κύριλλου και συλλειτουργούντος του ιερέα της ενορίας π. Διοδώρου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Κύριλλος.
Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ. Παναγιώτη Γκατζόγια και Γιώργο Νικολάου, τους δημοτικούς συμβούλους κα Ζωή Σαραντοπούλου και κ. Αθανάσιο Βλάχο και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ραψάνης κ. Στέλιο Παζάρα. Επίσης, παρευρέθηκαν μέλη του το ΚΑΠΗ Μακρυχωρίου, αρκετοί κάτοικοι της Ραψάνης, όπως και των γύρω περιοχών.
Την επόμενη ημέρα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νεομάρτυρα Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, λειτουργούντος του π. Βαρθολομαίου, παρουσία των πατέρων Χρήστου και Διοδώρου. Καλλικέλαδοι ιεροψάλτες απέδωσαν μελίρρυτα ύμνους του Αγίου, με πρωτοψάλτη τον μοναχό Κουκουζέλη Κερμελίδη, εκ του κελιού της σκήτης Τουρλωτής του Αγίου Όρους.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Ραψάνης στην επανάσταση του Ολύμπου του 1878. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Τεμπών, κ. Γιώργο Μανώλη, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας, κ. Στέλιο Παζάρα, από το ΚΑΠΗ Ραψάνης, από τον εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης, από τον Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης και από τον Μορφωτικό Σύλλογο Ραψάνης.
Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος. Τέλος, η κα Ανδρομάχη Τσάτσαρη εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας και απήγγειλε ένα ποίημα αφιερωμένο στα θύματα της επανάστασης του 1878.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass