«Η Θεσσαλία η μάνα της Ελλάδας»

*Τόνισε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα σε εκδήλωση χθες στη Λάρισα *Αν ο Πρωθυπουργός το αποφασίσει, θα είμαι εκ νέου υποψήφια ευρωβουλευτής, απάντησε σε ερώτηση της «Ε»

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2024 13:11

«Εγώ με όσες δυνάμεις μπορώ θα βοηθήσω τόσο δημοσιογραφικά όσο και πολιτικά αν αποφασίσει ο Πρωθυπουργός να είμαι εκ νέου υποψήφια για την Ευρωβουλή, στην αποκατάσταση της Θεσσαλίας» ανέφερε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα χθες από τη Λάρισα, απαντώντας σε ερώτηση της «Ε», «αποκαλύπτοντας» ουσιαστικά την υποψηφιότητά της για την Ευρωβουλή με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η δημοσιογράφος-κλασική φιλόλογος Βίκυ Φλέσσα βρέθηκε στη Λάρισα στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στη Δημοτική Πινακοθήκη και είχε ως θέμα «Γυναίκα, η Αρχή του Κόσμου». Η κ. Φλέσσα συνομίλησε με τον Σωτήρη Πολύζο για το θέμα με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», σε μια εκδήλωση που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας, και που έγινε στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης της πόλης.
Πώς οι κοινωνίες ξεκίνησαν μητριαρχικές για να μετατραπούν εν εξελίξει σε πατριαρχικές, επιχείρησε να απαντήσει η κ. Φλέσσα, ενώ η συζήτηση επεκτάθηκε σε ευρύτερα κοινωνικά θέματα.
«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να κουβεντιάσω με τον Περιφερειάρχη και τον Μητροπολίτη και έμαθα για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία και για την πορεία των έργων αποκατάστασης από τη θεομηνία που έπληξε τον τόπο» δήλωσε στο περιθώριο της εκδήλωσης η κ. Φλέσσα, για να συνεχίσει λέγοντας ότι: «Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια ούτως ώστε να επιταχυνθούν οι εργασίες, αντιλήφθηκα από τις συζητήσεις ότι είναι τεράστιες οι καταστροφές, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πρέπει να γίνει μια επανεκκίνηση στη Θεσσαλία, που είναι η μάνα της Ελλάδας, αφού τρέφει όλη την Ελλάδα.
Εγώ με όσες δυνάμεις μπορώ θα βοηθήσω τόσο δημοσιογραφικά όσο και πολιτικά αν αποφασίσει ο Πρωθυπουργός να είμαι εκ νέου υποψήφια για την Ευρωβουλή».
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό του ότι στην εκδήλωση οφείλει να αποδώσει δημόσια έναν φόρο τιμής σε τρεις γυναίκες, στη μητέρα του, τη σύζυγό του και στην πεθερά του.
Χαιρετισμό απηύθυνε και η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Γαλλιού.
Το τέλος της εκδήλωσης ήταν φαντασμαγορικό, με το Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας να παρουσιάζει χορούς και τραγούδια που υμνούν τη γυναίκα, αφού κατέχει εξέχουσα θέση στο δημοτικό τραγούδι, το οποίο προβάλλει τους ποικίλους ρόλους της. Της νέας, της μάνας, της συζύγου, της ηρωίδας. Η γυναίκα στα δημοτικά τραγούδια έχει ανέβει «στο υψηλότερο ηθικό βάθρο» της οικογένειας, της κοινωνίας, της πατρίδας και της θρησκείας. Στον κύκλο της ζωής: γέννηση, γάμο, θάνατο, αλλά και στην καθημερινότητα και στην ξενιτιά και στον πόλεμο η μορφή της γυναίκας κυριαρχεί.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass