Ο Δήμος Φαρσάλων τίμησε την Εύη Δραμαλιώτη

Σε εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2024 17:12

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου

«Η Ημέρα της Γυναίκας μάς υπενθυμίζει τη σημασία του να δίνουμε φωνή στις γυναίκες και να εργαζόμαστε ακούραστα για έναν κόσμο όπου κάθε γυναίκα θα έχει την ευκαιρία να προοδεύσει, να πραγματοποιήσει τα όνειρά της και να συμμετέχει ενεργά στη δημόσια ζωή» ανέφερε η Φαρσαλινή γενική γραμματέας Συντονισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης κ. Εύη Δραμαλιώτη, στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσε ο Δήμος Φαρσάλων στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, θέλοντας να τιμήσει ταλαντούχες γυναίκες που έχουν τη δύναμη να διαμορφώνουν νέους ορίζοντες.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη Γυναίκα. Έχει χαρακτηριστικά γιορτής, όπως συνηθίζουμε να την αποκαλούμε, όμως είναι μία ημέρα που έχουμε βάλει στο παγκόσμιο καλεντάρι για να θυμόμαστε όλους τους αγώνες, τις θυσίες, τις κατακτήσεις και τα επιτεύγματα των γυναικών στο πέρασμα της ιστορίας.
Οι γυναίκες έδωσαν μάχες για τα αυτονόητα δικαιώματά τους και σήμερα πρωταγωνιστούν σε όλους τους τομείς. Έχουν κατακτήσει κάθε ανδροκρατούμενη θέση, έχουν καταρρίψει κάθε στερεότυπο. Έχουν, όμως, πάνω απ’ όλα τον αμέριστο σεβασμό και θαυμασμό μας, γιατί όλα αυτά τα επιτυγχάνουν λειτουργώντας ταυτόχρονα και παράλληλα σε πολυσύνθετους ρόλους».
Στον χαιρετισμό της, η αντιδήμαρχος Φαρσάλων κα Σοφία Χατζηπλή τόνισε, μεταξύ άλλων, πως: «Η γυναίκα σήμερα καλείται να ανταπεξέλθει σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Δίνει τον καθημερινό της αγώνα για να είναι μία επιτυχημένη μητέρα, σύζυγος και επαγγελματίας, σε μια κοινωνία που ενώ έχουν σημειωθεί πολλά και σημαντικά βήματα προς την επίτευξη της ισότητας των δύο φύλων, δυστυχώς μένουν πολλά ακόμα να γίνουν».
Η ΕΥΗ ΔΡΑΜΑΛΙΩΤΗ
Στην ομιλία της η κ. Εύη Δραμαλιώτη ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Η ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στις δημόσιες πολιτικές καταγράφει σημαντικές επιτυχίες στην Ελλάδα, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες και καλύτερες συνθήκες για τις γυναίκες.
Στον τομέα της Εκπαίδευσης, τα τελευταία δέκα χρόνια χαρακτηρίζονται από τη μείωση της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης των κοριτσιών και από αύξηση του ποσοστού των νέων γυναικών που τελειώνουν το πανεπιστήμιο. Αυτή η πρόοδος συμβάλλει σε περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης για τις γυναίκες.
Επιπλέον, στον τομέα της Υγείας, η Κυβέρνηση εφαρμόζει πολλά νέα προγράμματα, όπως ο προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, βελτιώνοντας σημαντικά την πρόσβαση και την ποιότητα της φροντίδας υγείας για τις γυναίκες.
Σημαντικές είναι και οι πολιτικές που αφορούν στην ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών, σε συνδυασμό με τη στήριξη της οικογένειας, όπως είναι η αύξηση στα vouchers των Βρεφονηπιακών Σταθμών, η αύξηση του επιδόματος γέννησης και οι «Νταντάδες της Γειτονιάς», καθώς και η επέκταση του επιδόματος μητρότητας.
Στόχευση της Ελληνικής Πολιτείας αποτελεί η ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων στην πολιτική, στα διοικητικά συμβούλια των οργανισμών, καθώς και σε θέσεις υψηλής ευθύνης στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Η ενθάρρυνση περισσότερων γυναικών να αναλάβουν θέσεις εκπροσώπησης και λήψης αποφάσεων αποτελεί κρίσιμο βήμα για την προώθηση της ισότητας και της δικαιοσύνης στην κοινωνία μας».
Την εκδήλωση συντόνισε ο Απόστολος Ράιδος. Ακολούθησε μουσική με κλασικά διαχρονικά κομμάτια από την καλλιτεχνική διευθύντρια της Μουσική Σχολής Φαρσάλων, κ. Ευαγγελία Ζάμπαλου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Κων/νος Τζανακούλης, η πολιτευτής της ΝΔ Ρένα Καραλαριώτη, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Νίκος Κατσαρός, ο διοικητής του Γ.Ν. Λάρισας Γρηγόρης Βλαχάκης, αντιδήμαρχοι, τοπ. σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων κ.ά., ενώ επιστολές απέστειλαν οι βουλευτές κ. Χρ. Κέλλας, Χρ. Καπετάνος, Μάξ. Χαρακόπουλος και Βασίλης Κόκκαλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass