Ηρθες πάλι τρελό Καρναβάλι!

ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με κεντρικό σύνθημα «όλη η πόλη μια γιορτή» ξεδιπλώνονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων «Αποκριάς Δρώμενα 2024» για το τριήμερο της Αποκριάς, τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στις συνοικίες. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα γεμάτο εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, με τη συνεργασία και συνέργεια πλήθους φορέων και συλλόγων της Λάρισας, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της πόλης. Την ίδια ώρα, ολόκληρος ο νομός Λάρισας κινείται στον ρυθμό της Αποκριάς με εκδηλώσεις ακόμη και στο πιο μικρό χωριό. Αναλυτικότερα:

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Σήμερα Σάββατο της Τρανής Αποκριάς (16 Μαρτίου) στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία, καρναβαλιστές θα αναβιώσουν το «Γαϊτανάκι», υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών.
Στις 7:30 μ.μ., τη σκυτάλη παίρνουν οι «φωτιές», έθιμο το οποίο θα αναβιώσει στην πλατεία Λαμπρούλη, στην πλατεία Ταχυδρομείου, στο Κλίμαξ, στην πλατεία Αβέρωφ, στο Πάρκο των Χρωμάτων - Χατζηχαλάρ, στις Εργατικές Κατοικίες του Αγίου Θωμά και στην πλατεία Φιλιππούπολης με άφθονο κρασί και με τη συμμετοχή χορευτικών συλλόγων. Στην Πλατεία Λαμπρούλη και την Πλατεία Ταχυδρομείου το κρασί θα προσφέρει δωρεάν ο Σύνδεσμος Ιδιοκτήτων Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Ν. Λάρισας (ΣΙΚΑΕΛ).
Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν οι: Λέσχες Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων, Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αβέρωφ «ο Θετταλός», Δρώμενον - Εστία Λαογραφίας και Τέχνης, Σύλλογος Φίλων Λαϊκής Παράδοσης Λάρισας - ΦΙΛΠΑ, Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Θωμά, Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, Σύλλογος Αργιθεατών ν. Λάρισας “Ο Άγιος Νικόλαος”, Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας “ο Πόντος”, Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας, Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Ανατολική Ρωμυλία» Ν. Λάρισας, Σύλλογος Βλατσιωτών ν. Λάρισας, Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λαρίσης και Περιχώρων “Η Αγία Παρασκευή”, Σύλλογος Γυναικών Β. Ηπείρου “Η Άσβεστη Φλόγα”, Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών «Οι Καλαρρύτες», Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος ν. Λάρισας, Μορφωτικός Σύλλογος Γιάννουλης, Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου, Χορευτική Ομάδα Δ. Λαρισαίων, Εξωραϊστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Λάρισας, Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής Μελωδία.


Καθαρά Δευτέρα σε όλο τον Δήμο
Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου από τις 12 μ. στο Πάρκο των Χρωμάτων, στο Χατζηχαλάρ, θα προσφερθούν τα παραδοσιακά εδέσματα (φασολάδα, χαλβάς, σαρακοστιανά), ενώ θα γίνει και το πέταγμα του αετού, συνοδεία λαϊκής - παραδοσιακής ορχήστρας με τον Αλέξανδρο Τσωνά. Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα μεταφερθεί στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης.
Στο πλαίσιο των διευρυμένων εκδηλώσεων του Δήμου, εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας θα πραγματοποιούνται σε κάθε τοπικό διαμέρισμα και κοινότητες. Από νωρίς το μεσημέρι, θα προσφέρονται παραδοσιακά εδέσματα, όπως φασολάδα, χαλβάς και άλλα σαρακοστιανά, ενώ παράλληλα θα γίνεται το πέταγμα του αετού, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.
ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ
Την Καθαρά Δευτέρα, στις 11 το πρωί στην πλατεία των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης «Μελίνα Μερκούρη» θα γιορταστούν τα κούλουμα με παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνα, χαλβά, σαρακοστιανά και ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα. Την εκδήλωση στηρίζουν οι εθελοντές του Εξωραϊστικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης.
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ
Οι φετινές εκδηλώσεις αναμένεται να είναι αρκετά πλούσιες σε όλο τον Δήμο Αγιάς, αφού και φέτος διοργανώνονται (όπως κάθε χρόνο) με τη συνεργασία και την υποστήριξη των τοπικών συλλόγων (γυναικών, πολιτιστικών, επαγγελματιών, εμπορικό, κυνηγετικό, γονέων και κηδεμόνων, 1ο Σύστημα Προσκόπων).
Αναλυτικότερα, αύριο Κυριακή 17 Μαρτίου οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αγιά ξεκινούν από τις 5 μ.μ. με παιχνίδια και δραστηριότητες για τους μικρούς καρναβαλιστές, κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, αποκριάτικους χορούς και γαϊτανάκι. Η φωτιά θα ανάψει στις 7 μ.μ. με παράλληλες εκδηλώσεις και θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα.
Στα χωριά του Δήμου Αγιάς οι φωτιές ανάβουν από τις 7 μ.μ. και μετά σε: Αετόλοφο, Γερακάρι, Μεγαλόβρυσο, Μεταξοχώρι, Νερόμυλοι, Ποταμιά, Στόμιο, Αμυγδαλή, Μελιβοία, Σκήτη και Βελίκα όπου θα προσφερθούν κρασί και εδέσματα.
Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου σαρακοστιανά εδέσματα, ζεστή φασολάδα, κρασί και χαλβάς θα προσφέρονται από τις 11 το πρωί σε Αγιά, Ανάβρα, Έλαφο, Καρύτσα, Σκλήθρο, Σωτηρίτσα, Σκήτη, Μελιβοία, Ανατολή, Δήμητρα, Καστρί, Αμυγδαλή, Ομόλιο και Παλαιόπυργο.
Τα παράλια του Δήμου Αγιάς την Καθαρά Δευτέρα σας περιμένουν να πετάξετε τον χαρταετό και να δοκιμάσετε τα σαρακοστιανά εδέσματα. Στο Στόμιο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν μαγειρευτές σουπιές, κρασί και χαλβά έθιμο μοναδικό στη Θεσσαλία.
ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας διοργανώνει και φέτος το «Ελασσονίτικο Καρναβάλι 2024» με πλήθος εκδηλώσεων για την ανάδειξη και διατήρηση των παραδοσιακών εθίμων της Αποκριάς. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Σήμερα Σάββατο στη 1 μ.μ. «Αναβίωση Εθίμων και Αποκριάτικων Παραδοσιακών χορών» - Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας. Συγκεκριμένα, ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης με 12 χορευτές ντυμένους με παραδοσιακές φορεσιές αντιπροσωπεύοντας τους 12 μήνες του χρόνου θα χορέψουν το παραδοσιακό «Γαϊτανάκι». Ένα έθιμο που συμβολίζει τον χορό της αγάπης και της συμφιλίωσης, καθώς έτσι πλέκονται και δένονται όλες οι παρεξηγήσεις του χρόνου, μέχρι την επόμενη χρονιά που θα ξετυλιχθεί και θα πλεχθεί εκ νέου.
Η Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών και η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας συμμετέχουν στην εκδήλωση με πάνω από 120 χορευτές των συλλόγων τους, όπου θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς και το έθιμο της «Χάσκας», ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι για όλους στην Κεντρική πλατεία Ελασσόνας όπου τη μουσική επιμέλεια θα έχει ο μουσικός παραγωγός Αθανάσιος Βούλγαρης.
- Αύριο Κυριακή 17 Μαρτίου στις 4 μ.μ.
«Ελασσονίτικο Καρναβάλι» - Κεντρική πλατεία Ελασσόνας. Μεγάλη παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων κατά μήκος της οδού 6ης Οκτωβρίου από τη διακλάδωση με την οδό Βυζαντίου και Πόντου έως την Κεντρική πλατεία Ελασσόνας. Τη μουσική της εκδήλωσης θα επιμεληθούν οι επαγγελματίες DJ Ανδρέας Νικούλης και Σάκης Βούλγαρης.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η τηλεοπτική παρουσιάστρια Άννα Ζηρδέλη και ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Φακής.
- Δευτέρα 18 Μαρτίου, στις 11 π.μ. «Κούλουμα στο Βαρόσι» - Πλατεία Βαροσίου. Σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Βαροσίου θα αναβιώσουν τα Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας με νηστίσιμα παραδοσιακά εδέσματα και κρασί συνοδεία δημοτικής ορχήστρας. Η αναβίωση του ανάμματος της φωτιάς θα πραγματοποιηθεί στις παρακάτω Δημοτικές κοινότητες σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους:
Αετοράχη σήμερα στις 7 μ.μ., Άκρη αύριο Κυριακή 17 Μαρτίου στις 8 μ.μ., Αμούρι σήμερα στις 7 μ.μ., Βαλανίδα σήμερα στις 8 μ.μ., Βαρόσι τη Δευτέρα 11 Μαρτίου και ώρα 6:30 μ.μ., Βλαχογιάννι αύριο Κυριακή 17 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ., Γεράνεια σήμερα στις 8 μ.μ., Γιαννωτά αύριο Κυριακή 17 Μαρτίου στις 8 μ.μ., Δολίχη σήμερα στις 8 μ.μ., Δρυμός σήμερα στις 7 μ.μ., Καλλιθέα αύριο Κυριακή 17 Μαρτίου στις 8 μ.μ., Καρυά αύριο στις 8 μ.μ., Κεφαλόβρυσο σήμερα στις 7 μ.μ., Κοκκινοπηλός αύριο στις 8 μ.μ., Κρανέα αύριο στις 7 μ.μ., Λιβάδι αύριο στις 7 μ.μ., Λουτρό την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 20:00, Λόφος σήμερα στις 8 μ.μ., Λυκούδι αύριο στις 8.30 μ.μ., Μηλέα σήμερα στις 7 μ.μ., Πραιτώρι σήμερα στις 8 μ.μ., Ολυμπιάδα αύριο στις 8 μ.μ., Πύθιο αύριο στις 8 μ.μ., Συκαμινέα αύριο στις 8 μ.μ., Φλάμπουρο σήμερα στις 8 μ.μ. Τα παραδοσιακά Κούλουμα θα εορταστούν τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024 με νηστίσιμα εδέσματα στις παρακάτω δημοτικές κοινότητες σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια και τους πολιτιστικούς συλλόγους:
Βερδικούσια, Ελασσόνα, Κρανέα, Λιβάδι, Τσαριτσάνη, Αετοράχη, Άζωρος, Άκρη, Αμούρι, Ανάληψη, Στεφανόβουνο - Γαλανόβρυση, Βαλανίδα, Βλαχογιάννι, Γεράνεια, Γιαννωτά, Δολίχη, Δομένικο, Δρυμός, Ευαγγελισμός, Καλλιθέα, Καλύβια, Καρυά, Κεφαλόβρυσο, Κοκκινόγη, Κοκκινοπηλός, Κρυόβρυση, Λουτρό, Λόφος, Λυκούδι, Μαγούλα, Μεγάλο Ελευθεροχώρι, Μεσοχώρι, Μηλέα, Μικρό Ελευθεροχώρι, Ολυμπιάδα, Παλαιόκαστρο, Πραιτώρι, Πύθιο, Σαραντάπορο, Σκοπιά, Σπαρμός, Συκαμινέα, Συκέα, Τσαπουρνιά, Φαρμάκη, Φλάμπουρο.
ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ
Ο Δήμος Κιλελέρ θα γιορτάσει σε όλα τα χωριά του με αποκριάτικη διάθεση και με αστείρευτο κέφι. Άναμμα φωτιάς, κάψιμο καρνάβαλου, παραδοσιακοί αποκριάτικοι χοροί, κλόουν, γαϊτανάκι, καμήλα, μουσική από ορχήστρες ή DJ, δωρεάν φαγητό και άφθονο κρασί το Σάββατο και την Κυριακή όπου στη Νίκαια θα εμφανιστούν τα «Χάλκινα της Γουμένισσας». Σαρακοστιανά εδέσματα, γλέντι και ντόπιο κρασί την Καθαρά Δευτέρα. Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων στη Νίκαια, διαμορφώνεται ως εξής:
- Σήμερα Σάββατο 16 Μαρτίου, 11:30. Αποκριάτικο παιδικό πάρτι με ψυχαγωγητές, facepainting, κατασκευές και μουσική.
- Αύριο Κυριακή 17 Μαρτίου 6:30μ.μ. Μουσική από τα «Χάλκινα της Γουμένισσας», γαϊτανάκι, καμήλα, άναμμα φωτιάς, τσικνίσματα και άφθονο κρασί.
Τα «Χάλκινα της Γουμένισσας» του Αλέξανδρου Ζώρα θα εμφανιστούν, στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και φορείς, στην πλατεία της Νίκαιας την Κυριακή της Αποκριάς στις 7:30 μ.μ.
- Δευτέρα 18 Μαρτίου 11:30. Αποκριάτικη μουσική, σαρακοστιανά εδέσματα, παραδοσιακή φακή και ντόπιο κρασί.
Οι φορείς και οι σύλλογοι που συμβάλλουν στη διοργάνωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων είναι το Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου, ο ΜΛΣ Θεόκλητος Φαρμακίδης, το Θεατρικό Εργαστήρι Νίκαιας, ο Σύλλογος Νίκαια 2012, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Νίκαιας, το τμήμα βόλεϊ του Γ.Σ. Νίκαιας, ο Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας και το Κέντρο Ψυχαγωγίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ). Στα χωριά του Δήμου Κιλελέρ εκδηλώσεις θα γίνουν σήμερα Σάββατο στις 6.30 μ.μ. στον Άγιο Γεώργιο, στη Χαρά στις 3 το μεσημέρι και στη Χάλκη στις 8 μ.μ. Την Κυριακή στις 8 μ.μ. στο Κιλελέρ, στις 7 μ.μ. στη Νίκη, στις 9 μ.μ. σε Αγναντερή, στο Καλαμάκι στις 8 μ.μ., στη Μέλισσα στις 7.30 μ.μ., στο Ομορφοχώρι στις 7 μ.μ., στη Γλαύκη στις 7.30 μ.μ., στο Σωτήριο στις 6 μ.μ., στο Ελευθέριο στις 7 μ.μ., στη Μελία στις 7 μ.μ., στο Μελισσοχώρι στις 7 μ.μ., στην Κυπαρρισία στις 7 μ.μ., στη Γαλήνη στις 7 μ.μ., στο Ν. Περιβόλι στις 7 μ.μ. και στο Αχίλλειο στις 7 μ.μ. Την Καθαρά Δευτέρα εκδηλώσεις με σαρακοστιανά θα έχει επίσης σε όλα τα χωριά από το πρωί.
ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Στο πνεύμα του Καρναβαλιού, ο Δήμος Τυρνάβου με πλούσιο αποκριάτικο πρόγραμμα και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους που πραγματοποιούνται τόσο από τον Δήμο όσο και από τις ομάδες καρναβαλιστών, τους συλλόγους και τα καταστήματα. Το πρόγραμμα του τριημέρου έχει ως εξής:
Σήμερα Σάββατο
- Απονομή βραβείων του Διαγωνισμού Ζωγραφικής από το Κέντρο Λογοθεραπείας
Λογοπατήματα & το Βιβλιοπωλείο Ιδέες - Θεοδώρα Ψύρρα. Κεντρική πλατεία
Τυρνάβου, στις 6 μ.μ.
- Συναυλία με το συγκρότημα The Teasers στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου,
στις 6:30 μ.μ.
- «Το Προξενιό» από την Καρναβαλική ομάδα Ζουλού στην Κεντρική πλατεία
Τυρνάβου, στις 9 μ.μ.
- Πάρτι μασκέ με θέμα «Σούπερ Ήρωες» και διαγωνισμός καλύτερης στολής στο café bar Brali - Dj Panos K- Panos Pliatsikas, στις 10 μ.μ.
- Στα decks του νο1 café της πόλης οι Δημήτρης Ντάλλας και dj Dim Sempas, back 2 back για διασκέδαση μέχρι πρωίας στο café Εν Τυρνάβω.
- Ξέφρενο latin party στο Παπιγιόν All Day Coffee Bar.
-Μασκέ πάρτι «ΝΤΙΣΚΟΠΑΘΕΙΑ» στο Groupie. Disco - Cult - Trash - 80s - 90s. DJ Set Φλασμπακ.
Αύριο Κυριακή
- Ψυχαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά στην Κεντρική πλατεία Αμπελώνα.
Κατασκευή μάσκας, πινιάτα, διαδραστικά παιχνίδια και χορός, στις 11 π.μ.
- Δύο μασκότ έκπληξη φωτογραφίζονται μαζί μας στην Κεντρική πλατεία
Τυρνάβου από τις 11 π.μ.
- Η Φιλαρμονική Δήμου Τυρνάβου σε καρναβαλικούς ρυθμούς
στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Τυρνάβου, στις 12 μ.
- Πριν τη μεγάλη παρέλαση ένας μίμος διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους.
- Η Μεγάλη Παρέλαση στις 6 μ.μ.
- Μετά το τέλος της παρέλασης χιλιάδες πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον
τυρναβίτικο ουρανό σε ένα φαντασμαγορικό θέαμα.
- Μετά την παρέλαση ακολουθεί γλέντι στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου με
το συγκρότημα Banda Entopica.
- Μετά τη Μεγάλη Παρέλαση οι Harley kai Joker επιστρέφουν στο Παπιγιόν
σε ξέφρενους ρυθμούς.
- Big Parade Ανισόρροπη Disco. All Day All Night Party στο Groupie.
Καθαρά Δευτέρα
- Το παραδοσιακό έθιμο του Μπουρανί αναβιώνει στον Προφήτη Ηλία με τον
Σύλλογο Γαϊτανάκι Μπουρανί και τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού
Συλλόγου Τυρνάβου, από τις 10:30 π.μ. ως τη 1:30 μ.μ. Και από τις 3 μ.μ. και
μετά το Γαϊτανάκι Μπουρανί συνεχίζει στην πλατεία Αγοράς με δρώμενα και
πειράγματα της ημέρας.
- Τυρναβίτικα έθιμα και το δρώμενο του Μπουρανί στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο,10:30 π.μ.
- Κούλουμα, χοροί και τραγούδια στην Κεντρική πλατεία Αμπελώνα.
- Παραδοσιακά Κούλουμα - Γαϊτανάκι, χοροί και τραγούδια σε όλες τις
Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Τυρνάβου.
- Καθαρά Δευτέρα μεσημέρι στο Αναψυκτήριο με ζωντανή μουσική από το
συγκρότημα Visoka band.
ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ
Ο Δήμος Τεμπών γιορτάζει την Αποκριά με πολλές εκδηλώσεις σε όλο τον Δήμο, από το Κυψελοχώρι ως τη Σπηλιά και από την Αιγάνη ως τα Αμπελάκια. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
-Σήμερα Σάββατο πάρτι μασκέ στη Βιβλιοθήκη στο Συκούριο στις 5 το απόγευμα.
-Αύριο Κυριακή στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί πάρτι μασκέ για τα παιδιά σε τοπικό κατάστημα στους Γόννους και στις 5 το απόγευμα, εμψυχώτρια θα αναλάβει τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.
Επίσης αύριο Κυριακή απόγευμα μεταξύ 7 με 9 το βραδάκι, θα πραγματοποιηθεί το άναμμα της μπουμπούνας και το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου στις πλατείες των χωριών με παιδικές εκδηλώσεις, χορευτικά δρώμενα και γαϊτανάκι, όπως στην Αιγάνη, στους Γόννους, στην Ελάτεια, στον Ευαγγελισμό, στην Καλλιπεύκη, στο Καλοχώρι, στην Κουλούρα, στην Κρανιά, στην Όσσα, στον Παραπόταμο, στο Πουρνάρι, στον Πυργετό, στη Ραψάνη, στο Συκούριο και στο Χειμάδι. Αποκριάτικες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα παράλια του Δήμου, στο Καστρί Λουτρό, στα Μεσάγγαλα και στην Κουλούρα.
Ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το πρωί με τα παραδοσιακά κούλουμα, την παραδοσιακή φασολάδα, τις λαγάνες και όλα τα σαρακοστιανά εδέσματα και τον χαλβά στα χωριά: Αιγάνη, Γόννοι, Ελάτεια, Ευαγγελισμό, Καλλιπεύκη, Καλοχώρι, Κρανιά, Όσσα, Παραπόταμο, Πουρνάρι, Πυργετό, Ραψάνη, Συκούριο και Χειμάδι. Όσοι επιζητούν το θαλασσινό αεράκι, μπορούν να επισκεφθούν τα παράλια του Δήμου Τεμπών και συγκεκριμένα το Καστρί Λουτρό, τα Μεσάγγαλα και την Κουλούρα.
Ειδικότερα, την Καθαρά Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι θα στηθεί παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία των Γόννων, του Καλοχωρίου και του Παραπόταμου με παραδοσιακή ορχήστρα και την ίδια ώρα το πάρτι μασκέ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στο Συκούριο. Όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Δήμο Τεμπών σε συνεργασία με τους Συλλόγους της περιοχής και τοπικούς φορείς.
ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
- Σήμερα Σάββατο στις 16 Μαρτίου το μεσημέρι, θα λάβει χώρα παιδική καρναβαλική εκδήλωση στην πλατεία Δημαρχείου, όπου ζογκλέρ - κλόουν και αποκριάτικες φιγούρες θα διασκεδάσουν τα μικρά παιδιά, με τα ΚΔΑΠ του Δήμου Φαρσάλων να απασχολούν τα παιδιά με δημιουργικές αποκριάτικες κατασκευές, ενώ την ίδια ώρα στην πλατεία Λαού γνωστός DJ θα μας κρατήσει συντροφιά με ένα ποικίλο και κεφάτο μουσικό πρόγραμμα.
- Το «Φαρσαλινό Καρναβάλι 2024» θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 17 Μαρτίου. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 4.30 μ.μ. από την οδό Λαρίσης με τους καρναβαλιστές και τα καρναβαλικά τμήματα, χορεύοντας να δημιουργούν μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα, με κυρίαρχα στοιχεία τη σάτιρα, το γέλιο και τη χαρά για μικρούς και μεγάλους. Στο πλαίσιο του εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας, στις 18 Μαρτίου θα τηρηθεί η παράδοση με εκδηλώσεις στις κοινότητες της Υπέρειας στη θέση «Χτούρι», του Ναρθακίου στη θέση «Πλατάνα» και των Βρυσιών στην πλατεία του χωριού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass