Στη νέα διοίκηση της ΕΔΕΥΑ ο Θανάσης Μαμάκος

*ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ *ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΕΥΑ

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2024 13:30
Έξω από το Συνεδριακό Κέντρο Χανίων, όπου πραγματοποιήθηκε η Συνέλευση και οι εκλογές της ΕΔΕΥΑ,  ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Κων. Αργυρόπουλος,  ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΛ, Δημήτρης Σαββοργινάκης, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων  της ΔΕΥΑΛ και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Αχιλλέας Μητράκος  και η Λαρισαία Μαρίνα Τσατσαρά, οικονομική διευθύντρια της ΔΕΥΑ Ρεθύμνης Έξω από το Συνεδριακό Κέντρο Χανίων, όπου πραγματοποιήθηκε η Συνέλευση και οι εκλογές της ΕΔΕΥΑ, ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Κων. Αργυρόπουλος, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΛ, Δημήτρης Σαββοργινάκης, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Αχιλλέας Μητράκος και η Λαρισαία Μαρίνα Τσατσαρά, οικονομική διευθύντρια της ΔΕΥΑ Ρεθύμνης

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) εκλέχθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος, κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν χθες, στο πλαίσιο της 33ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., στα Χανιά, στον χώρο εκδηλώσεων «Μίκης Θεοδωράκης».

Στη νέα του σύνθεση, το Διοικητικό Συμβούλιο (13 μέλη) απαρτίζουν επτά δήμαρχοι και έξι πρόεδροι Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) της χώρας μας.
Οι δήμαρχοι που εξελέγησαν είναι ο Θανάσης Μαμάκος, δήμαρχος Λαρισαίων, ο Γιώργος Μαρινάκης, δήμαρχος Ρεθύμνης, ο Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, δήμαρχος Ηράκλειας, η Βαρβάρα Μητλιάγκα, δήμαρχος Σερρών, ο Σπύρος Σταματόπουλος, δήμαρχος Σικυωνιών Κορινθίας, ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, δήμαρχος Χανίων, και ο Λευτέρης Αβραμόπουλος, δήμαρχος Μετεώρων. Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της ΕΔΕΥΑ, κυριάρχησε το θέμα του νέου νόμου που προωθεί η Κυβέρνηση και αφορά συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ και στην αλλαγή μορφής και λειτουργίας τους, το οποίο βρήκε αντίθετο το σύνολο του σώματος. Μάλιστα, τα μέλη της Συνέλευσης αντιπρότειναν οι όποιες συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ, να γίνουν μόνο με συμφωνίες συναίνεσης μεταξύ των ΔΕΥΑ και όχι λόγω υποχρεωτικότητας. Επισημάνθηκε για άλλη μια φορά η θέση της ΕΔΕΥΑ «να παραμείνει το νερό δημόσιο και κοινό αγαθό, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι, να μην ιδιωτικοποιηθεί και να παραμείνουν δημοτικές οι ΔΕΥΑ». Να σημειωθεί ότι στη Συνέλευση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Ενέργειας κ. Μανώλης Γραφάκος, ο οποίος άκουσε τις προτάσεις των μελών της ΕΔΕΥΑ και τις ενστάσεις τους σχετικά με το νομοσχέδιο στη διαχείριση του νερού. Στην αντιπροσωπεία του Δήμου Λαρισαίων στη Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΥΑ συμμετείχαν εκτός του κ. Μαμάκου ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Κων. Αργυρόπουλος, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΛ Δημήτρης Σαββοργινάκης και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Αχιλλέας Μητράκος.
Στο πλαίσιο της διήμερης Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε και ημερίδα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού. Να υπενθυμίσουμε ότι η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. είναι το συντονιστικό όργανο των Δ.Ε.Υ.Α., ο θεσμικός εκπρόσωπός τους στην Πολιτεία και έχει ως μέλη της 123 Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης απ’ όλη την Ελλάδα, που εξυπηρετούν με υπηρεσίες Ύδρευσης- Αποχέτευσης, Άρδευσης, Αφαλάτωσης και Τηλεθέρμανσης 5,2 εκατ. κατοίκους της χώρας μας.   

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass