Σε κατ’ οίκον περιορισμό στον Βόλο ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ

ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2024 17:00

Εχοντας συμπληρώσει σχεδόν έναν χρόνο από την προσωρινή φυλάκισή του, τα ξημερώματα της 31ης Μαρτίου 2023, ο 63χρονος επιθεωρητής του ΟΣΕ αποφυλακίζεται από εβδομάδα με Βούλευμα (37/2024), που εξέδωσε αργά χθες το μεσημέρι το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, αποφασίζοντας την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης.

Ο Βολιώτης προϊστάμενος Επιθεώρησης μετά και την απολογία του στον Εφέτη-Ανακριτή που ερευνά τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών είχε κριθεί προφυλακιστέος, έχοντας την ευθύνη για την τοποθέτηση του άπειρου σταθμάρχη στη νυχτερινή βάρδια της 28ης Φεβρουαρίου 2023. Με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών το αίτημα του Επιθεωρητή να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτησή του στις Φυλακές Λάρισας έγινε δεκτό και έτσι, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι του στον Βόλο, περιοριστικό όρο που θα εποπτεύει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, μέσω αστυνομικών της Α.Δ. Μαγνησίας. Ο δεύτερος περιοριστικός όρος είναι της καταβολής εγγύησης ποσού 20.000 ευρώ, χρηματικό ποσό που -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- θα πρέπει να καταβληθεί, προκειμένου να αποφυλακιστεί από την ερχόμενη εβδομάδα. Ο τρίτος όρος που επέβαλε το Συμβούλιο Εφετών είναι αυτός της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Υπενθυμίζεται πως ο Επιθεωρητής, συνοδευόμενος από τους νομικούς του συμβούλους, Κωνσταντίνο Ευθυμίου και Θέμη Σοφό, είχε παραστεί στη συνεδρίαση του Συμβούλιου στις 11 Μαρτίου, αναπτύσσοντας αυτοπροσώπως τις θέσεις του, ζητώντας να αρθεί η προσωρινή κράτηση και να αντικατασταθεί με περιοριστικούς όρους. Σημειώνεται ότι σε βάρος του Επιθεωρητή έχει ασκηθεί δίωξη για τις ίδιες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις, όπως σε βάρος του, επίσης, μοναδικού πλέον προφυλακιστέου για την τραγωδία των Τεμπών, 59χρονου σταθμάρχη, ενώ κατά την απολογία του και με πολυσέλιδο υπόμνημα έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, «δείχνοντας» άλλους ως υπαίτιους για την τραγωδία.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ
Να σημειωθεί ότι και ο Σταθμάρχης αναμένεται να αποφυλακιστεί την 1η Σεπτεμβρίου 2024, καθώς τότε λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησής του και όπως εκτιμάται με τα σημερινά δεδομένα, η δίκη αναμένεται να προσδιοριστεί από το νέο δικαστικό έτος, το οποίο ξεκινά στις 16 Σεπτεμβρίου.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Χθες, τέλος, εκ μέρους συγγενών των θυμάτων ο κ. Χρ. Κωνσταντινίδης προσερχόμενος στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, με δήλωσή του στα ΜΜΕ, τόνισε πως «μετά από πολλές προσπάθειες για την ανάδειξη της αλήθειας, παραμένοντας αρωγοί στο έργο των Ανακριτικών Αρχών, καταφέραμε με την ομάδα τεχνικών συμβούλων να φέρουμε καινούρια στοιχεία, να δώσουμε στις Αρχές.
Τα στοιχεία αφορούν και τα υλικά που υπήρχαν και δημιούργησαν την έκρηξη και ο τρόπος που έχει γίνει, καθώς επίσης και οτιδήποτε άλλο έχει συμβεί και τις πρώτες ώρες του εγκλήματος και τις πρώτες μέρες της διαμόρφωσης όλων των ενεργειών που έχουν γίνει εκεί. Καταδεικνύει, με λεπτομέρειες και όλα όσα δεν έχουν γίνει σύμφωνα με τους κώδικες, που αφορούν και τις προανακριτικές έρευνες και τον τρόπο μεταφοράς των αμαξοστοιχιών και από τις Υπηρεσίες και σε λάθος σημεία που έχουν πάει. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα, έχουν αναλυθεί σε υπέρ υψηλής ευκρίνειας συστήματα στο εξωτερικό και είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε στην Εισαγγελία, για να επιτελέσει το έργο της» κατέληξε, διευκρινίζοντας ότι ετοιμάζεται και νέα συμπληρωματική μήνυση.      

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass