ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ: Ασβεστη η μνήμη του Μαρίνου Αντύπα

Ομιλίες από τον δήμαρχο και τον αντιπρόεδρο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2024 15:20

Την Κυριακή 24 Μαρτίου, μετά την Κυριακιάτικη λειτουργία, στον χώρο του μνημείου Μαρίνου Αντύπα στον Πυργετό, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον ιερέα του χωριού, π. Αλέξανδρο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη, τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτριο Τσέτσιλα, τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών κ. Πρόδρομο Χαρισμανίδη, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Θανάση Λαϊνα, τον πρόεδρο Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού κ. Θανάση Ευθυμίου, την εκπρόσωπο του Συλλόγου Γυναικών Πυργετού κα Αφροδίτη Κολλάτου, την εκπρόσωπο του Μορφωτικού Συλλόγου κα Γεωργία Σούκου και τον αντιπρόεδρο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων κ. Ευαγγελινό Μιχελή.

Στη συνέχεια στην πλατεία «Βάιος Μαλλιάρας» πραγματοποιήθηκαν, σύντομος χαιρετισμός του δημάρχου κ. Μανώλη, για τον Μαρίνο Αντύπα μίλησε ο αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων κ. Ευαγγελινός Μιχελής και τα χορευτικά του Μορφωτικού Συλλόγου Πυργετού και της φιλοξενούμενης Αδελφότητας χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
Την ευθύνη της εκδήλωσης είχε η βιβλιοθηκονόμος του Δήμου Τεμπών κα Χάιδω Πανταζή.
Στην ομιλία του ο δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης μεταξύ άλλων τόνισε:
«Σήμερα τιμούμε τον άνθρωπο που άφησε την πατρίδα του την Κεφαλονιά και την επιστήμη του για να έρθει στον τόπο μας και να αγωνιστεί για το δίκαιο των εργατών της γης. Η σημερινή ημέρα, ελπίζουμε να αποτελέσει όχι μόνο μέρα μνήμης και θύμισης των γεγονότων, αλλά και αφορμή για να προχωρήσουμε και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τους αγρότες και δη τους αγρότες της Θεσσαλίας, πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και να συνδράμουμε έτσι ώστε ο αγροτικός κόσμος να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του και να παραμείνει στον τόπο που γεννήθηκε, που μεγάλωσε, που έφτιαξε την περιουσία του. Το οφείλουμε στον Αντύπα που έσπειρε το σπόρο της αντίστασης στην αδικία. Το οφείλουμε στους Θεσσαλούς αγρότες που ξεσηκώθηκαν ενάντια στην αδικία στις 6 του Μάρτη του 1910. 117 χρόνια μετά βρισκόμαστε εδώ για να μην λησμονούμε οι μεγαλύτεροι και να γνωρίσει η νέα γενιά, τα πόσα οφείλει σε αυτούς που εξεγέρθηκαν ενάντια στην αδικία.…»

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass