Το Γερακάρι γιόρτασε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

Παρουσία πλήθους κόσμου

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2024 15:30

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν στο Γερακάρι Αγιάς εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Το απόγευμα της Κυριακής, στον ομώνυμο ναό, παρουσία πλήθους πιστών, τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη, ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, π. Επιφάνιο Οικονόμου. Μαζί του συλλειτούργησαν ο αρχιερατικός επίτροπος Περιφέρειας Αγιάς πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μακρής, ο εφημέριος π. Παναγιώτης Τσιλιμίγκας, και οι ιερείς π. Νικολάος Κιούσης, π. Νικόλαος Κομνηνός και π. Ριγίνος. Στους κεντρικούς δρόμους του χωριού πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Ευαγγελίστριας.
Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων ακολούθησε λιτή δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού, ενώ στον αυλόγυρο αυτού παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τα τμήματα χορού, παιδικό και ενηλίκων, του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Γερακαρίου, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Δημητρίου Σαμουρέλη.
Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Αγιάς Αλέξανδρος Γκαρανές και Γιώργος Παναγιώτου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θοδωρής Ριζούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Γαλάνης, Δημήτρης Γουργιώτης και Δημήτρης Χασιώτης, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γερακαρίου Παρασκευή Καψάλη, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νερομύλων Χρήστος Μαντζάνας, οι τοπικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Ζάχος Μπατζιόλας, Χρήστος Σκαρκάλης και Αριστείδης Αργυρούλης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς Μιχάλης Κουπατσιάρας, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς Χρήστος Καρνάβας και ως εκπρόσωπος του Λιμενικού Τμήματος Αγιοκάμπου ο Κωνσταντίνος Κυριάκος – Κυρίτσης.
Χθες Δευτέρα, το πρωί, τελέσθηκαν ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, αρχιμανδρίτη, π. Μάξιμο Παπαϊωάννου, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του χωριού για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου.

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass