Διαμαρτυρία για το νερό

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2024 9:01

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη και ώρα 18:00 οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να επαναλάβουν την αντίθεσή τους σχετικά με τη δημιουργία του ενιαίου Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας ΑΕ (ΟΔΥΘ ΑΕ). Συνεχίζοντας τον αγώνα για ενημέρωση και αποτροπή του εγχειρήματος, διοργανώνουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για την οποία απευθύνουν ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής στους τοπικούς φορείς, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, με ταυτόχρονη διανομή έντυπου υλικού για ενημέρωση των πολιτών. «Σας καλούμε όλους για να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση του νερού της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Τα αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων της ΠΘ είναι: Η Διεύθυνση Υδροοικονομίας και Εποπτείας ΟΕΒ να αναβαθμιστεί και να αναλάβει τον πραγματικό της ρόλο σύμφωνα με το οργανόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Να συζητηθεί άμεσα η επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ της Διεύθυνσης Υδροοικονομίας και Εποπτείας ΟΕΒ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με στόχο τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής συνεργασίας και παράλληλης συντόμευσης των διαδικασιών που συνεπάγονται την κατανάλωση εργατοωρών σε ήσσονος σημασίας αρμοδιότητες. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει χρόνος πραγματικών ελέγχων και συντονισμού των εμπλεκομένων που είναι και η ουσία της διαχείρισης. Να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο συντονιστικό όργανο με δικαιοδοσία άμεσης δράσης σε έκτακτες καταστάσεις. Το όργανο αυτό, να εποπτεύεται άμεσα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Όλες οι αρμοδιότητες που σχετίζονται με τη διαχείριση του νερού και τα απαιτούμενα έργα υπάγονται και εκτελούνται από οργανική μονάδα δημόσιου φορέα. Το νερό είναι κοινωνικό δικαίωμα, δεν μπορεί να αποτελεί εμπόρευμα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass