Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2024 9:11

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Φαρσάλων με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:
- Κατ’ αρχήν λήψη απόφασης για την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης εμβαδού 4.000 τ.μ. στην κτηματική περιφέρεια Ερέτριας της Κοινότητας Ερέτριας για κτηνοτροφική εγκατάσταση για βοοειδή

- Έγκριση αντικατάστασης μισθωτή καλλιεργήσιμων δημοτικών εκτάσεων λόγω θανάτου
- α) Δωρεάν παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών (σήμανση, καταγραφή, στείρωση και εμβολιασμό) σε ιδιοκτήτες ή αναδόχους ζώων συντροφιάς που ανήκουν σε ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και σε ιδιοκτήτες σκύλων αποκλειστικά για τη φύλαξη ποιμνίων (παρ. 13 του άρθρου 4 του Ν.4830/2021), εξειδίκευση κατηγοριών ευαίσθητων και ευπαθών ομάδων και ορισμός εισοδηματικών ή άλλων κριτηρίων (παρ. 3 του άρθρου 45 του ν. 4830/2021), β) αύξηση των ποσών της περ. ζ’ της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 4830/2021 ή μείωση ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες (παρ.3 του άρθρου 45), γ) κίνητρα για τη σήμανση, τη στείρωση και την υιοθεσία σκύλων και γατών (άρθ.12 του Ν.4830/2021)
- Έγκριση της αριθ. 8/20254 απόφαση Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Φ. με θέμα: «Τροποποίηση της τιμολογιακής πολιτικής ΔΕΥΑΦ προς ανακούφιση των πλημμυροπαθών κατοίκων εντός των ορίων της αρμοδιότητάς της, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel»
- Έγκριση και παραλαβή του 4ου, 5ου, 6ου και 7ου παραδοτέου της υποστηρικτικής υπηρεσίας «Παροχή υπηρεσιών για υπηρεσίες συμβούλου και για θέματα διαχείρισης και τεχνικής υποστήριξης της Πράξης του Φορέα Υλοποίησης στο Πρόγραμμα GR-Energy / ΧΜ ΕΟΧ 2014-21»
- Παράταση συμβατικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Υπολειπόμενα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων στην πόλη των Φαρσάλων».

 

Εκλεψαν υπολογιστές, προκάλεσαν φθορές
ΣΤΟ 2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Άγνωστοι προέβησαν σε κλοπή στο κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων, κατά τη διάρκεια του τριημέρου της 25ης Μαρτίου, όπου και αφαίρεσαν υπολογιστές και τάμπλετ από τη σχολική μονάδα.
Οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν τον ελλιπή φωτισμό στο προαύλειο χώρο και εισήλθαν στο κτίριο προκαλώντας υλικές ζημιές σε πόρτες και κλειδαριές, όπου και αφαίρεσαν επτά φορητούς υπολογιστές (laptop) και έναν υπολογιστή ταμπλέτα (tablet), ενώ προκάλεσαν φθορές και σε έναν αυτόματο πωλητή για να αποσπάσουν τα χρήματα.
Η Διεύθυνση του σχολείου κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων στο Α.Τ. Φαρσάλων που διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.

 

Εκδηλώσεις μνήμης για εκτελεσθέντες πατριώτες

ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Ο Δήμος Φαρσάλων διοργανώνει το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες πατριώτες στις 30 Μαρτίου του 1943, από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής. Εκείνη την ημέρα οι Ιταλοί στον Σιδηροδρομικό Σταθμό εκτέλεσαν 20 άντρες (13 Φαρσαλινούς και 7 περαστικούς). Κατόπιν στην πόλη που είχε εκκενωθεί, σκότωσαν 5 ανθρώπους που βρήκαν μπροστά τους και στη συνέχεια επιστρέφοντας προς τη Λάρισα στο χωριό Δενδράκια εκτέλεσαν 14 κατοίκους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της επαρχίας Φαρσάλων στα 40 άτομα. Οι Φαρσαλινοί εκτελέστηκαν τόσο στην πόλη όσο και στην επαρχία κατά την επιχείρηση αυτή των Ιταλών ως αντίποινα για τη δράση των αντάρτικων ομάδων που δρούσαν στα ημιορεινά της επαρχίας Φαρσάλων. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: 10:30 Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων της 30ής Μαρτίου 1943, στο Ηρώο, πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου του εν Βουναίνη Δενδρακίων Φαρσάλων. 11:30 Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων της 30ης Μαρτίου 1943, στο Ηρώο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου Σταθμού Φαρσάλων.

 

Σεμινάριο για αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Σεμινάριο με θέμα: «Αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων» διοργανώνει το Δίκτυο Φορέων Πρόληψης και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Τυρνάβου και η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών ΕΠΟΜΕΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ με θεματικές ενότητες οι οποίες αφορούν την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε ενήλικες και παιδιά:
- Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ),  Πνιγμονή, Θέση ασφαλείας, Αντιμετώπιση μικροτραυματισμών. Κεντρική ομιλήτρια είναι η κα Βασιλική Λιτσιούλη, Νοσηλεύτρια ΤΕ με εξειδίκευση στην επειγοντολογία, εκπαιδεύτρια της ΕΠΟΜΕΑ Ελλάδος. Η δράση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 28η Μαρτίου 2024 στις 18:00, στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου «ΜΑΞΙΜ».

 

Ημερίδα για τη γεωργία
Ημερίδα με τίτλο «H γεωργία διατήρησης εδαφών. Οφέλη και δυσκολίες εφαρμογής της» διοργανώνεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου και ώρα 11.00 π.μ., στο Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, οδός Θεοφράστου 1 (Αβέρωφ).
Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος CAMA.

 

Συνέλευση Κυνηγών Λάρισας
Γενική Συνέλευση συγκαλεί την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 9:00 π.μ. στo Επιμελητήριο Λάρισας (Παπακυριαζή 44) ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λάρισας.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: Εκλογή προέδρου Γενικής Συνέλευσης και Εφορευτικής Επιτροπής, ανάγνωση έκθεσης πεπραγμένων και ελεγκτικής επιτροπής, έγκριση απολογισμού έτους 2023 και προϋπολογισμού έτους 2024, έκτακτη οικονομική εισφορά και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.
Σε περίπτωση μη απαρτίας (που είναι το πιθανότερο), η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οριστικά την επόμενη Κυριακή 14 Απριλίου στον ίδιο χώρο και χρόνο και με αυτά τα θέματα. Για να παραστεί μέλος στη Γενική Συνέλευση πρέπει να έχει απαραίτητα μαζί του την άδεια κυνηγίου περιόδου 2023-2024 και την αστυνομική ταυτότητα. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Συλλόγου από Δευτέρα έως Παρασκευή από 9:00 έως 13:00 και στο τηλ. 2410-533.913.

 

Γενική Συνέλευση Κυπρίων

Τακτική Γενική Συνέλευση συγκαλεί ο Σύλλογος Κυπρίων Λάρισας την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 12:00 μ. στον χώρο αναψυχής του πάρκου Αγίου Αντωνίου, με θέματα ημερησίας διατάξεως:
1. Έγκριση της εκθέσεως πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου.
2. Έγκριση εκθέσεως της Ελεγκτικής Επιτροπής.
3. Δημιουργία ομάδας φίλων του Συλλόγου.
4. Συζήτηση διαφόρων θεμάτων – Ανακοινώσεις.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 07-04-2024, στα γραφεία του Συλλόγου, με ίδια ώρα προσέλευσης.Τ.Ο.Ε.Β. ΤΑΟΥΣΑΝΗΣ

 

Στο ΠΑΑ η αναβάθμιση υποδομών
άρδευσης Την ένταξη της Πράξης με τίτλο «Ενεργειακή και τεχνολογική αναβάθμιση υποδομών άρδευσης Τ.Ο.Ε.Β. ΤΑΟΥΣΑΝΗΣ», Δημόσιας Δαπάνης 587.233 ευρώ στο Υπομέτρο 19.2 «Υλοποίηση δράσεων της τοπικής στρατηγικής ανάπτυξης» του ΠΑΑ 2014-2020» ανακοίνωσαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης και ο αρμόδιος υφυπουργός, Διονύσης Σταμενίτης, σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη.
Με το έργο αυτό εκσυγχρονίζεται ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός του δικτύου άρδευσης της περιοχής αρμοδιότητας του Τ.Ο.Ε.Β Ταουσάνης, με την ταυτόχρονη εποπτεία και παρακολούθηση του συστήματος άρδευσης από σύστημα αυτοματισμού με την δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου. Δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης και καλύτερης οργάνωσης της διαδικασίας της άρδευσης με στόχο την εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων της περιοχής.
Μέσω των τοπικών προγραμμάτων επιδιώκεται η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και η επίτευξη του στρατηγικού στόχου της περιοχής παρέμβασης του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Λάρισας - «ΑΕΝΟΛ Α.Ε».

 

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Τη Δευτέρα 1 Απριλίου και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., οδός Μανδηλαρά 14, θα γίνει ομιλία από τον π. Μάρκο Τζανακάκη, Ιεροκήρυκα της Ι. Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, μέλος της Αδελφότητας Θεολόγων «ο Σωτήρ», με θέμα: «Σκάνδαλο: Δημιουργία και αντιμετώπισή του στην εν Χριστώ ζωή».

 

Προηγιασμένη λειτουργία και κήρυγμα στον Αγ. Αχίλλιο
Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, κάθε Τετάρτη στις 5.00 το απόγευμα, θα τελείται στον Άγιο Αχίλλιο Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και στις 6.30 μ.μ. το εσπερινό κήρυγμα από τον π. Ραφαήλ, με «Θέματα Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Κατήχησης». Στη συνέχεια, στις 7.30 μ.μ. θα τελείται η ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass