«Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις ζωές μας»

Δύο νέες απεργίες στις 17 Απριλίου και την 1η Μάη ενέκρινε η Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Δημοσίευση: 01 Απρ 2024 13:41

«Προχωράμε στην οργάνωση της επιτυχίας των νέων απεργιακών κινητοποιήσεων με σύνθημα “Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις ζωές μας”» τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννης Σκόκας, παρουσιάζοντας τον προγραμματισμό δράσης της επόμενης περιόδου, μιλώντας χθες στη Γενική Συνέλευση αντιπροσώπων του ΕΚΛ.
Οι αντιπρόσωποι ενέκριναν ομόφωνα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της Διοίκησης και επιβεβαίωσαν τις αποφάσεις της για τις δύο απεργίες, στις 17 Απριλίου και την 1η Μαϊου.

Ενα χρόνο μετά το 32ο Συνέδριό του, το ΕΚΛ πραγματοποίησε χθες τη συνέλευση αντιπροσώπων, με τον πρόεδρο του Κέντρου, Γιάν. Σκόκα στην εισήγησή του μεταξύ άλλων να σημειώνει πως τα πρωτόγνωρα γεγονότα της προηγούμενης περιόδου (το έγκλημα των Τεμπών, οι φονικές πλημμύρες του Daniel κ.α.) «ανέδειξαν με τραγικό τρόπο πως προτεραιότητα από κάθε άποψη, διαχρονικά για όλες τις κυβερνήσεις αποτελούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων κι όχι η προστασία της ζωής του λαού μας. Για τον ίδιο λόγο την ίδια περίοδο δυνάμωσε και η επίθεση στο εισόδημα με την ακρίβεια στα ύψη, τους μισθούς καθηλωμένους σε επίπεδα προ δεκαετίας, την παραπέρα εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας, το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με τη μετατροπή της πόλης και της περιοχής μας σε απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο και την «αναβάθμισή» της σε στόχο αντιποίνων παγκόσμιας κλάσης.
Και σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες χωρίς δισταγμούς ως ΕΚΝΛ σε κάθε φάση μπήκε μπροστά οργανώνοντας τον αγώνα για να γίνει η οργή και η αγανάκτηση διεκδίκηση και πάλη, για να προστατευτεί η ζωή μας. Σε αυτή την περίοδο πραγματοποιήθηκαν μερικές από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις των τελευταίων δεκαετιών, όπως στις 28 Φλεβάρη».
Για να προσθέσει πως «οι κινητοποιήσεις αυτές είναι παρακαταθήκη για τις νέες απεργιακές μάχες στις 17 Απρίλη και της 1ης Μάη που θα πραγματοποιηθεί κανονικά Μεγάλη Τετάρτη. Προχωράμε στην οργάνωση της επιτυχίας τους με σύνθημα «Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις ζωές μας».
Τον οικονομικό απολογισμό έκανε ο ταμίας, Αλ. Χατζηλαζάρου, ενώ οι αντιπρόσωποι, μετά τις τοποθετήσεις τους, ενέκριναν ομόφωνα τους απολογισμούς και επιβεβαίωσαν τις αποφάσεις της για τις δύο απεργίες. Η απεργιακή συγκέντρωση να γίνει στις 10:30 π.μ. στην Κεντ. Πλατεία, ενώ για την καλύτερη οργάνωση προγραμματίστηκε πλατιά σύσκεψη σωματείων-φορέων για την Τρίτη 9 Απριλίου στις 7:00 μ.μ. στο ΕΚΝΛ. Επίσης αποφασίστηκε να προχωρήσει η διοίκηση σε ειδικές πρωτοβουλίες (πολιτιστικές-αθλητικές) για τη φετινή Πρωτομαγιά (συναυλία στις 29 Απριλίου και τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5 στις 23-25 Απριλίου) και να οργανωθεί κινητοποίηση για το ζήτημα των απογευματινών χειρουργείων και την κατάστασης στα νοσοκομεία και με άλλους φορείς της Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass