Ο απελευθερωτικός αγώνας των Κυπρίων, πράξη ελευθερίας για τον σύγχρονο κόσμο

Μήνυμα του βουλευτή για τα 69 χρόνια του αγώνα της Μεγαλονήσου

Δημοσίευση: 01 Απρ 2024 14:11

Η 1η Απριλίου θα αποτελεί πάντα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης, ελευθερίας και ανεξαρτησίας και θα λειτουργεί, για τον κυπριακό λαό, ως αντίβαρο στη μαύρη επέτειο του 1974».
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΝΔ ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σε μήνυμά του με αφορμή τη συμπλήρωση 69 χρόνων από την έναρξη του κυπριακού απελευθερωτικού αγώνα.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τον πρόεδρο Ντίνο Αυγουστή και τα μέλη του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας, τόσο για τη διοργάνωση της εκδήλωσης μνήμης, όσο και για την ενεργή παρουσία τους στα δρώμενα της πόλης, επισήμανε:

«Σαν σήμερα, πριν 69 χρόνια, ο γενναίος Κυπριακός λαός, όρθωσε ανάστημα για να αποτινάξει τον βρετανικό ζυγό, με στόχο την “Ένωσιν” με τη μητέρα - πατρίδα Ελλάδα, ανοίγοντας τον δρόμο για την κυπριακή ανεξαρτησία. Μια ανεξαρτησία, που δεν κράτησε πολύ, καθώς η μοίρα της Κύπρου, έκρυβε και άλλον ζυγό. Έναν ζυγό που οι Κύπριοι αδερφοί μας, κουβαλούν ακόμα στις πλάτες τους.
Πέρασε μισός αιώνας από το έγκλημα της Τουρκίας στον Κυπριακό λαό και δυστυχώς, όχι μόνο δεν έχει επέλθει τιμωρία, αλλά ούτε καταδίκη. 50 χρόνια τώρα, ο δυτικός κόσμος “κωφεύει” και εθελοτυφλεί, σε μια πέρα ως πέρα, παράνομη ενέργεια και σε εγκλήματα πολέμου, που διαπράχθησαν από τον τουρκικό στρατό κατοχής εις βάρος των Κυπρίων αδελφών μας».
Κλείνοντας το μήνυμά του, ο κ. Κέλλας, υπογραμμίζει:
«Σήμερα, 69 χρόνια μετά από εκείνη τη μεγάλη ημέρα, καλούμε όλο τον ελεύθερο κόσμο, τον κόσμο που μοιραζόμαστε τους ίδιους αξιακούς κώδικες, να καταδικάσει και να αντισταθεί σε κάθε μορφή επεκτατισμού.
Καλούμε τον ελεύθερο κόσμο, να συνταχθεί με το πάγιο και δίκαιο αίτημά μας για απομάκρυνση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και επανένωση της Κύπρου στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.
Ζήτω η Κύπρος – Ζήτω η Ελλάδα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass