Πανεργατική απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρισα

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ -ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ

Δημοσίευση: 03 Απρ 2024 15:11

Απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου, στις 10:30 πμ στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.
Τη συγκέντρωση οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το οποίο σε ανακοίνωσή του απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής και σημειώνει τα εξής: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αξιοποιώντας τον άθλιο μνημονιακό νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου, ανακοίνωσε για άλλη μια χρόνια την απαράδεκτη πολιτική της απόφαση να κρατήσει τον κατώτερο ονομαστικό μεικτό μισθό, καθηλωμένο στα 830 ευρώ, επιβάλλοντας με το έτσι θέλω, στην πλειοψηφία των εργαζομένων να ζουν με 706 ευρώ καθαρά τον μήνα.

Τη μάχη της απεργίας θα τη δώσουμε με αποφασιστικότητα και επιμονή. Και θα πετύχουμε γιατί αυτός ο δρόμος είναι η πραγματική διέξοδος για εμάς τους εργαζόμενους.
Με τον αδιάκοπο αγώνα μας θα βάλουμε στέρεες βάσεις για να γίνουν πράξη οι διεκδικήσεις των συνδικάτων μας».
Για την αύξηση του κατώτατου μισθού τονίζει πως «δεν επαρκεί, καθώς τα τελευταία χρόνια το κόστος ζωής έχει διπλασιαστεί. Με τεράστιες ανατιμήσεις στα τρόφιμα, στα ενοίκια και στις δόσεις δανείων, στην ενέργεια και στα καύσιμα, με αποτέλεσμα η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων να έχει καταρρεύσει. Είναι πρόκληση να ισχυρίζεται ο κύριος Μητσοτάκης ότι «αυτά μπορεί να δώσει η κυβέρνηση» για να μη διαταραχθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη, όταν τα κέρδη προ φόρων των 500 μεγαλύτερων επιχειρηματικών ομίλων, το 2022 στη χώρα μας, προσέγγισαν το ιστορικό ρεκόρ των 20 δις.
Τα ψέματα της κυβέρνησης καταρρέουν μπροστά στην ίδια την πραγματικότητα που ζούμε οι εργαζόμενοι. Οι μισθοί δε φτάνουν για να ζήσουμε οι ίδιοι και οι οικογένειές μας.
Οι εργαζόμενοι με την οργάνωση και τον αγώνα δείχνουν τη δύναμή τους! Αυτό απέδειξαν οι οικοδόμοι και οι μεταλλεργάτες της Ναυπηγεπισκευαστικής Ζώνης με την επιβολή των κλαδικών τους συμβάσεων. Συμβάσεις που επιβάλλουν μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς, κατοχυρώνουν το 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, επιβάλλουν να πληρώνεται η υπερωρία από την πρώτη ώρα, καταργώντας στην πράξη όλους τους άθλιους αντεργατικούς νόμους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass