29 Λαρισαίοι στο πανηγυρικό συνέδριο της Ν.Δ.

*ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ *ΚΑΛΕΣΜΑ ΗΛ. ΣΟΥΦΛΙΑ ΓΙΑ ΑΡΧΕΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2024 14:35

Του Γ. Ρούστα
Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη αύριο Παρασκευή στις 7 μ.μ. του 15ου Συνεδρίου της Ν.Δ. που θα πραγματοποιηθεί σε ένα χώρο συμβολικό, στο Ζάππειο Μέγαρο, εκεί όπου υπογράφηκε το 1979 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή η Συνθήκη Προσχωρήσεως στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ).

Το πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε έχει ως εξής: Αύριο Παρασκευή 5 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννης Πλακιωτάκης. Το Σάββατο 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Σμυρλή και του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρου Καλαφάτη.
Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια των εργασιών θα απευθύνουν εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Παράλληλα, τη δεύτερη μέρα των εργασιών θα πραγματοποιηθούν τοποθετήσεις των συνέδρων σε τέσσερις θεματικές ενότητες: «50 Χρόνια ΝΔ: Οι ιδέες και οι άνθρωποι», «50 Χρόνια ΝΔ: Για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη», «50 Χρόνια ΝΔ: Για ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο» και «50 Χρόνια ΝΔ: Μεγαλώνει γιατί εξελίσσεται».
Την Κυριακή 7 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής Μαρίας Συρεγγέλα, του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννη Πλακιωτάκη, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και της υποψήφιας του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen. Πριν τη λήξη των εργασιών, θα απευθύνει ομιλία προς το σώμα των συνέδρων ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο συνέδριο θα υπάρχουν περίπτερα ξένων Ιδρυμάτων που έχουν διαχρονική συνεργασία με την ΝΔ (Konrad-Adenauer, Wilfried Martens, Hanns Seidel) καθώς και του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής (ΙΔΚΚ), ενώ θα λειτουργεί και έκθεση φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού στην οποία θα αποτυπώνεται η διαδρομή της παράταξης στα 50 χρόνια της ιστορίας της.
Περπατώντας στους διαδρόμους του Ζαππείου, οι συνολικά 2.700 σύνεδροι θα ακούνε σε κάθε γωνία ένα ηχητικό απόσπασμα από ομιλίες των προέδρων της Νέας Δημοκρατίας. Κωνσταντίνου Καραμανλή, Γεώργιου Ράλλη, Ευάγγελου Αβέρωφ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Μιλτιάδη Έβερτ, Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Κυριάκου Μητσοτάκη θα «συνομιλούν» με το κοινό μέσα από παλαιότερες τοποθετήσεις και παρεμβάσεις τους. Το ερώτημα είναι αν θα παραστούν και θα μιλήσουν οι πρώην πρωθυπουργοί Κ. Καραμανλής και Αντ. Σαμαράς και ιδιαίτερα ο τελευταίος, ο οποίος συνηθίζει από βήματος να επαναλαμβάνει τις πολλές διαφορές του με την πολιτική που ακολουθεί η σημερινή ΝΔ.

Οι 29 Λαρισαίοι σύνεδροι
Είκοσι εννιά θα είναι οι Λαρισαίοι σύνεδροι, αλλά δεκάδες περισσότεροι οι παρατηρητές, οι οποίοι μαζί με τους «γαλάζιους εξοφίτσιο», που είναι οι αιρετοί και οι πρόεδροι συλλόγων και φορέων, υπολογίζονται στους 200, που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου.
Μάλιστα για την πανηγυρική έναρξη του Συνεδρίου το κόμμα έχει ναυλώσει λεωφορείο για αυθημερόν μετάβαση.
Οι 29 σύνεδροι, οι οποίοι ήταν και στο συνέδριο του 2021 είναι: Βασιλόπουλος Βασίλειος, Γκαλίτσιος Γεώργιος, Γκουτζέλας Αθανάσιος, Γρηγοριάδης Γρηγόριος, Δασταυρίδης Γρηγόριος, Θώδας Γεώργιος, Καλφούντζος Ηλίας, Κορομηλά-Τάξου Ευγενία, Κόντη Ειρήνη, Κυριζόπουλος Θέμης, Κυρλόγλου Ιωάννα, Λανάρα Ευαγγελία, Λίταινας Μιχαήλ, Μπουρνάκα Παναγιώτα, Μωυσίδης Παναγιώτης, Νίτσας Χρήστος, Νταφόπουλος Σωτήριος, Ντογκούλης Δημήτριος, Ολύμπιος Ιωάννης, Παλαιοχωρλίδης Ηλίας, Παπαευθυμίου Χρυσούλα, Παπανικολάου Δήμητρα, Πετράκου Βασιλεία, Ρεβήσιος Νικόλαος, Σπανοπούλου Μαρία, Στούπας Νικόλαος, Τσάτσος Αλέξανδρος, Τσιάρας Δημήτριος, Χατζησαλάτας Χρήστος.

ΗΛ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ
Σε δήλωσή του στην «Ε» ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Λάρισας Ηλίας Αλ. Σουφλιάς αναφέρει: «Σύσσωμη ΔΕΕΠ ΝΔ Λάρισας θα συμμετέχει στις εργασίες του 15ου Συνεδρίου. Το 2024 συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη μεταπολίτευση, αλλά και 50 χρόνια διαρκούς παρουσίας του κόμματος στη δημόσια ζωή της χώρας. 50 χρόνια γενιές από Οννεδίτες, Δαπίτες, Δακίτες, αλλά και ανώνυμους ΝΔκράτες υπό την ηγεσία άξιων αρχηγών, στηρίζουν τις ιδέες της Νέας Δημοκρατίας και υπηρετούν τη χώρα. Την Παρασκευή ξεκινούν οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου, στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να τιμήσουμε τα 50 χρόνια ζωής και εθνικής προσφοράς της ΝΔ, όπως της αρμόζει. Η Νέα Δημοκρατία πρωταγωνίστησε στα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης, πιστή στο όραμα του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Καραμανλή και στην ιδρυτική της διακήρυξη. Η Νέα Δημοκρατία είναι το μοναδικό πολιτικό κόμμα που ταυτίζεται με τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας ως διαχρονικός εγγυητής της σταθερότητας, της ανάπτυξης και της προόδου για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Εμείς ως κομματική οργάνωση, ως Ν.Ε., ως ΝΟΔΕ, ως ΔΕΕΠ δηλώνουμε παρόντες, τιμούμε το παρελθόν, εργαζόμαστε για το παρόν και συνεχίζουμε!

ΑΡΧΕΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ
Οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια της Ν.Δ. θα συνεχιστούν όλο τον χρόνο και στον νομό Λάρισας, οπότε και θα υπάρχει έκθεση φωτογραφικού υλικού που έχει συγκεντρώσει η τοπική ΔΕΕΠ, αλλά κι άλλες δράσεις.
Ο κ. Σουφλιάς αναφερόμενος στο αρχειακό υλικό δηλώνει στην «Ε»: Υπάρχουν δύο σκέλη, τα επίκαιρα που αφορούν αρχειακό υλικό το οποίο συγκεντρώνουμε οι κομματικές οργανώσεις όλης της χώρας και το αποστέλλουμε στην Αθήνα, ώστε να εκτεθεί κατά τη διάρκεια των εργασιών του 15ου Συνεδρίου. Υλικό, όπως αφίσες, σημαίες, έντυπα, αυτοκόλλητα, λάβαρα, άρθρα, κείμενα, φωτογραφίες ή οτιδήποτε έχει κρατήσει ο καθένας στο προσωπικό του αρχείο. Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΕΠ Λάρισας, από την αρχή της θητείας μου είχα πει στο Σώμα ότι η ευθύνη μας, μεταξύ άλλων, είναι να καταγραφεί η πορεία της ΝΔ στο νομό Λαρίσης, αλλά κυρίως να καταγράψουμε τα πρόσωπα που την υπηρέτησαν με διάφορες ιδιότητες από το 1974. Έχουμε ξεκινήσει από το 2022 μία προσπάθεια να συγκεντρώσουμε αρχειακό υλικό που έχουμε ήδη αναφέρει και το οποίο θα καταγραφεί, θα σαρωθεί και στη συνέχεια το συνολικό αρχείο θα «ανέβει» στην κομματική ιστοσελίδα του νομού, ώστε να είναι προσβάσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο. Για τον λόγο αυτό, με κάθε ευκαιρία ζητάμε από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος αν διαθέτουν αρχειακό υλικό να μας το φέρουν να το καταγράψουμε ή να το φωτογραφίσουμε και να το επιστρέψουμε στους ιδιοκτήτες τους. Παράλληλα αυτό το υλικό θα εκτίθεται στις εκδηλώσεις και θα εκτεθεί σε μία εκδήλωση που θα οργανώσουμε το Φθινόπωρο. Σε αυτή την πρωτοβουλία συμμετέχουν και πρόσωπα τα οποία πέρασαν από τη Λάρισα ως σπουδαστές και μέλη της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ που ήδη συγκεντρώνουν υλικό. Οφείλω να επισημάνω ότι σε όλες τις εκδηλώσεις μας προβάλλουμε φωτογραφίες που αφορούν τη διαδρομή της ΝΔ του νομού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass