Ενιαίο σχέδιο για όλα τα απαραίτητα έργα

*ΖΗΤΗΣΕ Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΡΛΙΑ ΧΩΡΙΑ *ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΔΑΜΑΣΙ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟ

Δημοσίευση: 05 Απρ 2024 13:41

«Τα έργα είναι απαραίτητα, επιμένουμε να υπάρχει ενιαίο σχέδιο για όλα, έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει» τόνισε χθες ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, περιοδεύοντας στα παρακάρλια χωριά, για να σημειώσει τις επιφυλάξεις του κόμματος για το «master plan των Ολλανδών», λέγοντας ότι «δεν ξέρουμε από πού «κρατάει η σκούφια τους», τι οικονομικά συμφέροντα υπηρετούν, ποια ευρωπαϊκά loby».

Ο κ. Κουτσούμπας στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θεσσαλία επισκέφθηκε χθες τα παρακάρλια, ενώ συνομίλησε με κατοίκους των χωριών στην πλατεία της Αμυγδαλής Αγιάς. Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, μίλησαν ο δήμαρχος Αγιάς Αντ. Γκουντάρας και οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Αμυγδαλής και Καστρίου, Λ. Γαλάνης και Χ. Πάνος, αντίστοιχα, οι οποίοι μετέφεραν την αγωνία των κατοίκων για το μέλλον, καθώς οκτώ μήνες μετά την καταστροφή, χιλιάδες στρέμματα παραμένουν πλημμυρισμένα, είναι αδύνατο να καλλιεργηθούν, ενώ οι αποζημιώσεις δεν επαρκούν και τα αναγκαία έργα υποδομής δεν προχωρούν.
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
ΣΤΟ 100% ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ
Ο κ. Κουτσούμπας στην παρέμβασή του με αφορμή το πρόβλημα στις καλλιέργειες και τις καταστροφές στις υποδομές σε γεωργία και κτηνοτροφία τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «η αποζημίωση πρέπει να είναι στο 100% των ζημιών από τον ΕΛΓΑ. Αυτό είναι το πάγιο αίτημα του ΚΚΕ, το οποίο δυστυχώς όταν το καταθέτουμε ως πρόταση στη Βουλή σε νομοσχέδια, δεν το ψηφίζουν τα άλλα κόμματα».
Αναφερόμενος στα παρακάρλια και τις καταστροφές από τις πλημμύρες, τόνισε πως «χρειάζεται συνολική διαχείριση του υδάτινου πλούτου, των υδάτων της Θεσσαλίας που αφορά όχι μόνο τα περίπου 150.000 στρέμματα που είναι πλημμυρισμένα, αλλά αφορά ένα έδαφος και μία μορφολογία του εδάφους που ξεκινάει από τα ορεινά, πιάνει ποταμούς, ρέματα και φτάνει μέχρι τον Παγασητικό Κόλπο. Άρα, χρειάζεται ένα ενιαίο σχέδιο διαχείρισης συνολικά αυτού του προβλήματος, που να στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και να αποδίδει στους αγρότες».
ΕΝΙΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ
Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στο λεγόμενο «master plan των Ολλανδών», λέγοντας ότι «δεν ξέρουμε από πού «κρατάει η σκούφια τους», τι οικονομικά συμφέροντα υπηρετούν, ποια ευρωπαϊκά loby. Τα έργα είναι απαραίτητα, αλλά επιμένουμε να υπάρχει ενιαίο σχέδιο για όλα. Ό,τι έργα είναι να γίνουν, έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει».
«Δεν είμαστε υπέρ των αποσπασματικών μέτρων, αλλά μπορεί να πάρεις και κάποια μέτρα που θ’ ανοίξουν έναν δρόμο σιγά - σιγά για να προστατέψουν τον αγρότη και να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Όμως, το ζήτημα εδώ είναι ότι αυτά τα έργα, και η σήραγγα που ειπώθηκε ως πρόταση, πρέπει να είναι συνδυασμένα, δεν μπορεί να περιμένουμε μόνο τη σήραγγα. Δεν μπορεί ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος, να περιμένει δέκα χρόνια για να φτιαχτεί η σήραγγα, γιατί υπάρχουν και δυσκολίες. Γιατί και οι μελέτες πρέπει να γίνουν και η μορφολογία είναι δύσκολη. Δεν βάζω το κόστος, δε μας αφορά αυτό, γιατί αντοχές έχει η οικονομία, υπάρχουν τα χρήματα, μπορούν να βρεθούν. Το κύριο, όμως, ζήτημα είναι ότι δεν μπορούν να αφεθούν άλλα άμεσα έργα που πρέπει τώρα να γίνουν, όπως είναι και τα αντιπλημμυρικά, και τα φράγματα και η προσθήκη.
Βεβαίως, και τα ανοίγματα των ποταμών, των ρεμάτων που πρέπει να γίνουν. Αυτά πρέπει να πάνε όλα μαζί πακέτο και συνδυασμένα και να ξεκινήσουν από τώρα, όχι περιμένοντας σε δέκα χρόνια τι θα γίνει. Εμείς ρωτάμε και επιστήμονες, μελετάμε τι γίνεται σε άλλες χώρες, καταθέτουμε ολοκληρωμένες προτάσεις. Δεν υπάρχει τέτοιο ενιαίο σχέδιο, ολοκληρωμένη πρόταση, τέτοια πρόταση δεν έχει η κυβέρνηση, ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Υπάρχει μόνο ένας αποπροσανατολισμός και πάνε να χωρίσουν και τον κόσμο, άλλος με το master plan του Μητσοτάκη και των Ολλανδών, άλλος με το τι λέει η Περιφέρεια ή κάποιοι άλλοι».
Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν το μέλος του Π.Γ. Κύριλλος Παπασταύρου, το μέλος της Γραμματείας της Κ.Ε. και γραμματέας της Ε.Π. Θεσσαλίας Μαρία Γαβαλά, το μέλος της Κ.Ε. Ρίζος Μαρούδας, ο βουλευτής Λάρισας Γ. Λαμπρούλης και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, που συμπορεύεται με το ΚΚΕ, Ασημίνα Ξηροτύρη.
ΣΕ ΔΑΜΑΣΙ - ΤΥΡΝΑΒΟ
«Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των σεισμόπληκτων για πλήρη αποκατάσταση» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας κατά την επίσκεψή του στο σεισμόπληκτο Δαμάσι, όπου οι κάτοικοι του χωριού ζουν επί τρία χρόνια στα κοντέινερ, «ενώ οι κυβερνητικές υποσχέσεις ήταν «λόγια του αέρα», αφού οι άνθρωποι ζουν έναν εφιάλτη μέσα σε κλουβιά διανύοντας τον 4ο χρόνο».
Η περιοδεία του κ. Κουτσούμπα στον νομό ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στον Δήμο Τυρνάβου, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Στ. Τσικριτσή, παρουσία σύσσωμης της νέας Δημοτικής Αρχής της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ο κ. Τσικριτσής, υποδεχόμενος τον Δημ. Κουτσούμπα, σημείωσε τα εξής: «Σε καλωσορίζουμε σε έναν πολύπαθο Δήμο. Από την πρώτη στιγμή δίνουμε αγώνα για τη στήριξη των σεισμόπληκτων και των πλημμυροπαθών».
Από την πλευρά του, ο γ.γ. ΚΚΕ δήλωσε τα ακόλουθα: «Είναι ξεχωριστή τιμή, ξεχωριστή χαρά, να βρίσκεται όλη η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στον Τύρναβο με επικεφαλής τον δήμαρχο, τον αγωνιστή Στέλιο Τσικριτσή, που σε αυτούς τους 3 μήνες έχει αποδείξει ότι όσα έλεγε προεκλογικά, αυτά που υποσχόταν το πρόγραμμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αρχίζει και τα υλοποιεί.
Όπως είπε και ο Δήμαρχος, από χθες βρισκόμαστε σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί από σεισμό ή πλημμύρες και γίναμε ξανά γνώστες όλων αυτών των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός της περιοχής, που για 3 χρόνια μένει ακόμη στα κοντέινερ και δεν έχει πάρει τις αποζημιώσεις για να ξεκινήσει την ανακατασκευή των σπιτιών. Φυσικά, μέσα σε όλα αυτά δεν έχει πάρει και ο Δήμος τα λεφτά, ώστε να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους. Είμαστε στο πλευρό του δημάρχου, της Δημοτικής Αρχής, αλλά και των εργαζομένων, των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των επαγγελματιών, των συνταξιούχων και των νέων ανθρώπων εδώ στην περιοχή, να παλέψουμε μαζί να διεκδικήσουμε. Ξέρετε ότι το ΚΚΕ μιλάει ανοιχτά και καθαρά, με συγκεκριμένες προτάσεις και όσα υπόσχεται θα τα κάνει. Δίνουμε ξανά την υπόσχεση ότι θα παλέψουμε μια γενναία χρηματοδότηση που απαιτείται για όλους τους Δήμους, αλλά και συγκεκριμένα για τον Δήμο Τυρνάβου, που έχει πληγεί από σεισμούς και πλημμύρες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass