Εκφράστηκαν με τέχνη για την αλληλεγγύη

*ΧΘΕΣ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΟΥ 13ου ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ *ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ

Δημοσίευση: 05 Απρ 2024 13:51

Της Νατάσας ΠολυγένηΗμέρα χαράς και συγκίνησης η χθεσινή για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Λάρισας, που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον 13ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό, με τίτλο «Μπροστά στο απρόβλεπτο: Αλληλεγγύη, το ανάχωμα που αντέχει»», που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Λάρισας. Σε μια πολύ όμορφη γιορτή που συμμετείχαν οι διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες, οι εκπαιδευτικοί των σχολείων, αλλά και οι γονείς των παιδιών, έγινε η απονομή των βραβείων και η παρουσίαση των έργων των παιδιών.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εξωστρέφειας κ. Φώτης Τζατζάκης χαιρετίζοντας την εκδήλωση ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους μαθητές και τις μαθήτριες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, τονίζοντας ότι κάθε έργο -είτε εικαστικό, είτε φωτογραφία, είτε βίντεο- αποτύπωνε εκπληκτικά τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι μαθητές κι οι μαθήτριες την αλληλεγγύη, δεσμεύτηκε ότι η Δημοτική Αρχή θα στηρίζει με κάθε τρόπο δράσεις, που στόχο έχουν την ανάδειξη της δύναμης της δημιουργίας, βρίσκοντας διέξοδο μέσα από την τέχνη.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης κ. Βασίλης Πινακάς και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Δεληγιάννης συνεχάρησαν τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, αλλά και τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας για την πολύτιμη καθοδήγησή τους.
Η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμθιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου τόνισε ότι η επιλογή ήταν πολύ δύσκολη, καθώς όλα τα έργα ήταν εξαιρετικά και ξεχώρισαν για τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τα μηνύματά τους.
Συγκεκριμένα, από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στον διαγωνισμό συμμετείχαν 482 μαθητές και μαθήτριες με 310 έργα (εικαστικά, φωτογραφίες και βίντεο). Οι σχολικές μονάδες που συμμετείχαν στον 13ο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό ήταν οι εξής: Δημοτικά Σχολεία: 1ο, 3ο, 4ο, 9ο, 12ο, 23ο, 24ο, Ειδικό Λάρισας, 2ο Αμπελώνα, Δαμασίου, Μακρυχωρίου, Νίκαιας, 2ο, 3ο Τυρνάβου, και Νηπιαγωγεία: 3ο, 19ο, 31ο, 48ο, 61ο, Ειδικό Λάρισας, Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Unikids, Σταυρού Γηγενών, Τερψιθέας και Τυρνάβου - Άγιος Γεώργιος.
Τα έργα που βραβεύονται είναι τα ακόλουθα:
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
-1ο Βραβείο: 19ο Νηπιαγωγείο Λάρισας και οι μαθητές και μαθήτριες: Ελπίδα Καρβούνη, Ρήγας Βαϊόπουλος και Μάριος Καλαντζής (εικαστικό έργο).
-2ο Βραβείο: 48ο Νηπιαγωγείο Λάρισας και οι μαθήτριες: Βασιλική Κοτσώνη, Ναντιρέ Σερεγιανάι και Έλενα Δελλή (εικαστικό έργο).
-3ο Βραβείο: 3ο Νηπιαγωγείο Λάρισας και όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες (ομαδικό βίντεο).
-Τιμητική Διάκριση: Ειδικό Νηπιαγωγείο Λάρισας (ομαδικό φωτογραφικό έργο).
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
-1ο Βραβείο: 9ο Δημοτικό Λάρισας και οι μαθήτριες: Λαδοπούλου Βασιλική και Παπαδημητρίου Μαρία (εικαστικό έργο).
-2ο Βραβείο: 1ο Δημοτικό Λάρισας και ο μαθητής κι η μαθήτρια: Βασιλική Βάνη και Ιωάννης Βάνης (εικαστικό έργο).
-3ο Βραβείο: Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου και οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ Τάξης (ομαδικό βίντεο).
-Τιμητική Διάκριση: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας (ομαδικό φωτογραφικό έργο).
Από τη Δευτεροβάθμια συμμετείχαν 164 μαθητές και μαθήτριες, καταθέτοντας 90 έργα συνολικά, από 29 σχολικές μονάδες, εκ των οποίων 14 Γυμνάσια, 12 Γενικά Λύκεια, 1 Επαγγελματικό Λύκειο, 1 Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο και 1 Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, ως εξής:
Η επιτροπή αξιολόγησης βράβευσε τα τρία καλύτερα μαθητικά έργα, ομαδικά ή ατομικά, για την κάθε βαθμίδα, με κριτήριο τη συνάφεια με το θέμα, τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία του παραγόμενου έργου, την αισθητική του έργου, την τεχνική αρτιότητα κ.λπ.
Τα βραβευθέντα έργα είναι τα ακόλουθα:
Γυμνασια
1ο Βραβείο
-Γυμνάσιο Λ.Τ. Τσαριτσάνης: Βίντεο από τους μαθητές Βαλατσό Αποστόλη, Μητσιμπόνα Ιωάννη και Μπούλτσια Χρήστο. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μπισοβίτης Αθανάσιος - Φτάκα Θεογνωσία.
2ο Βραβείο
-Γυμνάσιο Βερδικούσας: Φωτογραφία από τον μαθητή Ελισαίο Αράπη και τη μαθήτρια Φιλοθέη Αράπη. Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Κατσούρας Χρήστος.
3ο Βραβείο
-2ο Γυμνάσιο Φαρσάλων: Εικαστικό από τους μαθητές και μαθήτριες Στεργιάνη Πολυμέρου, Τσιβάκα Αναστασία και Μάντζαρη Ελένη. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ιωάννου Ασπασία.
ΛΥΚΕΙΑ
1ο Βραβείο
-13ο ΓΕΛ: Βίντεο από τους μαθητές Λιάκο Νικόλαο, Γκαραβέλη Βασίλειο και Γραμμένο Μάριος. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Παπαδημητρίου Σταυρούλα.
2ο Βραβείο
-9ο ΓΕΛ: Εικαστικό - Αφίσα κολάζ από τις μαθήτριες Θώμου Εμμελεία, Κατσαρού Ευθυμία και Ντεγκάκη Χριστίνα. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Παπανικολάου Βάια.
3ο Βραβείο
Γενικό Λύκειο Δομένικου: Ψηφιακό βίντεο της μαθήτριας Ευλαμπίας Τσούκα.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Βελλησαρίου Χρυσούλα.
Τιμητικά βραβεία για τα ειδικά σχολεία:
ΕΕΝΕΕΓΥΛ ΛΑΡΙΣΑΣ
Φωτογραφία των μαθητών Θεοδώρου Ιωάννη, Βολικ Άγγελου και Σακελλάρη Γεώργιου. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Λυκοκώστα Όλγα - Αγγελή Ελένη.
Αφίσα των μαθητών Καρανίκα Γεώργιου, Τάνου Μαρίας και Μπιρσίμη Θωμά.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Χαρακοπούλου Αγάπη.
ΕΕΕΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ
Εικαστικό των μαθητών και μαθητριών Νταλαγιώργου Ραφαήλ, Δημητρίου Μαρίας, Αργυρίου Μάρκου και Στρατή Χρυσοβαλάντη.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Καλούδη Ειρήνη.
Τα παιδιά που κατέκτησαν το 1ο βραβείο παρέλαβαν ως δώρο ποδήλατα και κράνος, το 2ο βραβείο δωροεπιταγή 50 ευρώ και το 3ο βραβείο δωροεπιταγή 40 ευρώ για βιβλιοπωλεία της πόλης. Τα τιμητικά βραβεία αντιστοιχούν σε 50 ευρώ για το κάθε σχολείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass