Αλλαγές στη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΕΜΠΩΝ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2024 13:11

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών και η επικεφαλής της, δημοτική σύμβουλος Μαρία Κωστή, είχαν συνάντηση στο αμαξοστάσιο Μακρυχωρίου με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Τεμπών, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της κατάργησης του πενθημέρου και της εικοσιτετράωρης λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας, όπως αποφάσισε και με τη θετική ψήφο της παράταξης Κολλάτου η δημοτική αρχή στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης, «και σύμφωνα με όσα σε μας είπαν, διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι ήταν εντελώς απληροφόρητοι για τις τόσο μεγάλες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας και στην κατάργηση της πενθήμερης εργασίας τους. Κανείς, μας είπαν, από τη δημοτική αρχή, δεν μπήκε στον κόπο, όχι απλώς να ενημερώσει αλλά να πάρει και την άποψη των εργαζόμενων, για τις επιχειρούμενες αλλαγές, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να βρίσκονται προ τετελεσμένων γεγονότων, για πράγματα που ανατρέπουν κυριολεκτικά τον τρόπο της εργασίας, αλλά και της ζωής τους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών ήταν η μόνη παράταξη που αντέδρασε στην πρόταση της δημοτικής αρχής και καταψήφισε την κατάργηση του 5ημέρου και την 24ωρη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας, για όλο τον χρόνο και όχι μόνο για το καλοκαίρι, εξαιτίας των αυξημένων αναγκών καθαριότητας, λόγω αύξησης του πληθυσμού των παραλίων περιοχών».
Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών πρότεινε «την πρόσληψη και άλλων εργαζομένων, ώστε να αντιμετωπιστούν οι καλοκαιρινές ανάγκες καθαριότητας και όχι την ανακύκλωση των ήδη υπαρχόντων, ώστε να μην αναστατώνεται η ζωή τους.
Όσο κι αν, βάσει οργανογράμματος, η Υπηρεσία Καθαριότητας φαίνεται να μην έχει οργανικά κενά, οι αποσπασμένοι υπάλληλοι σε άλλους δήμους, όπως οι εργαζόμενοι μας δήλωσαν, συνεχίζουν να αναφέρονται στη δύναμη του Δήμου Τεμπών, δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση της πληρότητας των θέσεων.
Η αλλαγή του ωραρίου και η κατάργηση του πενθημέρου όμως, με πρόφαση τις ανάγκες καθαριότητας του Δήμου, είναι προάγγελος μιας γενικότερης επιχειρούμενης κατάργησης κάθε εργατικής κατάκτησης και οι δήμοι, σαν το μακρύ χέρι του κράτους, «προβάρουν» το νέο μοντέλο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass