Παρουσίασε τρισδιάστατο επιτραπέζιο παιχνίδι

ΤΟ 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ 16ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2024 16:12

Οι μαθητές του ΣΤ΄1 τμήματος του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας συμμετείχαν με εισήγηση στο 16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», στη Θεσσαλονίκη.

Πάνω από 2.000 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στο συνέδριο, με την υποστήριξη 250 εκπαιδευτικών από 100 και πλέον σχολικές μονάδες. Το συνέδριο διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ) και το Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας (πρώην σωματείο Φίλοι ΝΟΗΣΙΣ). Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Η ομάδα του 16ου Δ.Σ. Λάρισας παρουσίασε επιτυχώς την εργασία με τίτλο «3D Printed Board Game»: Το Έργο eTwinning που έφερε την 3D Εκτύπωση στην Τάξη». Η εργασία εστιάζει σε ένα πρωτοποριακό projecte Twinning, στο οποίο μαθητές από την Ελλάδα και την Πολωνία συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού με τη χρήση 3D εκτυπωτών.
Η συμμετοχή στο 16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής αποτελεί μια σημαντική επιτυχία για το 16ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, αναδεικνύοντας το καινοτόμο εκπαιδευτικό έργο που υλοποιείται στο σχολείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass