Ολοκληρώθηκε η Eβδομάδα Πρόληψης

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2024 14:11

Η «Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης και Πρόληψης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», που αγκαλιάστηκε με θέρμη από το κοινό, πρώτιστα από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, αλλά και από τους πολίτες, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού αγκάλιασε με τις δράσεις της Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βόλο και Σκιάθο.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά, δίνοντας το στίγμα της βαρύτητας που δίνουν στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των πολιτών η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Την ευθύνη των δράσεων είχε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Βαγγέλης Αποστόλου, σε απόλυτο συντονισμό με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, που στήριξαν με θέρμη τις κατά τόπους εκδηλώσεις. Σκοπός της δράσης ήταν η επιστημονική πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της σεξουαλικής υγείας, καθώς και της ασφαλούς χρήσης μεθόδων αντισύλληψης, η έγκαιρη διάγνωση των HIV/AIDS, σύφιλης και ηπατίτιδας B και C, και ταυτόχρονα η ενημέρωση για τη θεραπεία και η παρακολούθηση σε περίπτωση θετικών περιστατικών. Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Περιφερειακό ΕΟΔΥ Βορείου Ελλάδος, υλοποίησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ουσιαστικές δράσεις στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων, αρχής γενομένης από την Καρδίτσα και εν συνεχεία σε Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλο και Σκιάθο. Μία σημαντική καινοτομία της εκδήλωσης ήταν και η «στοχευμένη» ενημέρωση των φοιτητών και φοιτητριών των σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην έδρα κάθε Περιφερειακής Ενότητας, ενώ κατά τις απογευματινές ώρες απευθυνόταν στο σύνολο του πληθυσμού, με διανομή ενημερωτικού υλικού στο κέντρο της κάθε πόλης.
Η προσέλευση του κόσμου, τόσο με τις νεαρές ηλικίες που έσπευσαν να ενημερωθούν όσο και με τις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες του πληθυσμού, ήταν αξιοσημείωτη, δείχνοντας το τεράστιο ενδιαφέρον του κόσμου για το πολύτιμο αγαθό της υγείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass