Τα χαμόγελα των παιδιών «γεννιούνται» στη Λάρισα

* Η «Ε» ΣΤΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» * «Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ», ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2024 13:01

Του Κώστα Γκιάστα
Η Χαρίκλεια Καρέλα, η Ελένη Βαλάση, η Χριστίνα Μάνδαλου, η Βασιλική Δεμίρη, η Βάσω Ματίκα και η Βασιλική Καραγιάννη είναι μια παρέα γυναικών που μαζεύονται και τα λένε. Ανταλλάσουν τα νέα τους, μιλάνε για τις σκέψεις τους, βγάζουν αυτά που νιώθουν, πίνουν και τον καφέ τους. Όπως κάνουν δηλαδή οι περισσότερες φυσιολογικές παρέες.

Μόνο που αυτή η παρέα την ίδια ώρα παράγει κι ένα σπουδαίο έργο. Εργάζεται για να δημιουργήσει μια σειρά αντικειμένων με σκοπό να πουληθούν από το «Χαμόγελο του Παιδιού».
«Είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά» λένε με χαρά, «Όχι μόνο για τα δικά μας παιδιά, αλλά για τα παιδιά όλου του κόσμου» και φαίνεται να το εννοούν. Εκείνη την ημέρα φτιάχνουν μπομπονιέρες για έναν γάμο και μια βάφτιση. Η καθεμία γυναίκα κάνει μια συγκεκριμένη εργασία «με σκοπό το τελικό αποτέλεσμα να είναι απόλυτα ομοιόμορφο». Αυτήν την περίοδο είναι και στην τελική ευθεία για τα πασχαλινά αντικείμενα. «Οι λαμπάδες έχουν την τιμητική τους» λένε και δείχνουν κάποιες από τις δημιουργίες τους. Μιλούν και λάμπουν ολόκληρες. Χαμογελούν και γεμίζουν γλυκά τον χώρο του Εθελοντικού Δημιουργικού Εργαστηρίου που βρίσκεται επί της οδού Ηφαίστου.
Ο στόχος τους είναι να είναι όλα έτοιμα για το πασχαλινό μπαζάρ, το οποίο, όπως θα γίνουν ανάλογα και σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, έτσι και στη Λάρισα θα ξεκινήσει από τις 24 Απριλίου και θα έχει διάρκεια 10 ημερών. «Επιλέγοντας λαμπάδες και τα πασχαλινά σας δώρα από το «Χαμόγελο του Παιδιού», συμμετέχετε και εσείς στην προσπάθεια να καλύψουμε μαζί τις ανάγκες των χιλιάδων παιδιών και οικογενειών που έχουν ανάγκη, αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης και χρειάζονται την υποστήριξη όλων μας» λέει στην «Ε» η Μαριανίκη Δεμίρη, που έχει το κομμάτι της διοικητικής μέριμνας στο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης Θεσσαλίας.
«Άλλωστε, χάρη στη συμμετοχή όλων το «Χαμόγελο του Παιδιού» το 2023 και για μία ακόμα χρονιά κατάφερε να υποστηρίξει ανάγκες 16.573 παιδιών και των οικογενειών τους με προβλήματα διαβίωσης» υπογραμμίζει. Στα πασχαλινά bazaars του «Χαμόγελου», ο καθένας μπορεί να βρει χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες, πασχαλινά είδη και δώρα για μικρούς και μεγάλους, που δημιουργήθηκαν με πολλή αγάπη, από τους πολύτιμους εθελοντές του Δημιουργικού Εργαστηρίου του Οργανισμού.
«Με την υποστήριξη του κόσμου θα καταφέρουμε όχι μόνο να εξασφαλίσουμε το πιο όμορφο Πάσχα σε χιλιάδες παιδιά, τη λαμπάδα, τα γλυκίσματα και ό,τι άλλο θα τους δώσει χαρά, αλλά θα καλύψουμε τις πολλές και διαφορετικές ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους» σημειώνει, ενώ δεν ξεχνά να αναφέρει πως εναλλακτικά κάποιος μπορεί να αγοράσει και μέσω του διαδικτύου.  Όση ώρα μιλάει η Μαριανίκη Δεμίρη, οι εθελόντριες κυρίες δεν έχουν σταματήσει να συζητούν, να γελούν και φυσικά να δημιουργούν με τα χέρια τους. Ράβουν, κολλούν, δένουν, συνθέτουν.
«Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως επικοινωνούμε. Γίναμε παρέα μέσα από αυτήν την ενασχόληση και πλέον είναι μια δεύτερη οικογένεια για όλους μας» σημειώνουν και φέρνουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός πως και εκτός εργαστηρίου κανονίζουν εξόδους, ακόμη και διακοπές.
«Παράλληλα, προσπαθούμε και το πετυχαίνουμε να φέρνουμε νέο κόσμο στο εργαστήριο για να βοηθάει» υπογραμμίζουν και η Μαριανίκη Δεμίρη συμφωνεί απόλυτα, καθώς συμπληρώνει πως ο εθελοντισμός στη Λάρισα τα πάει περίφημα. «Βλέπουμε κόσμο να ενισχύει τις δημιουργίες μας και παράλληλα στα μπαζάρ να αγοράζουν αρκετά. Άνθρωποι όλων των ηλικιών το κάνουν. Πλέον με το πέρασμα των ετών μας έχουν μάθει καλά και κάποιοι μας ψάχνουν κιόλας». Το φετινό σύνθημα της προσπάθειας είναι «Μια λαμπάδα, ένα χαμόγελο...» και στη Λάρισα το κάνουν πράξη. Στο εργαστήρι της Ηφαίστου γεννιούνται χαμόγελα που θα πλημμυρίσουν την πόλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass