Επιχείρηση «καθαρό πάρκο των Χρωμάτων»

* ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «LET’S DO IT, GREECE» * Θ. ΜΑΜΑΚΟΣ: ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2024 13:11

Περισσότεροι από 100 μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Λάρισας συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στο Πάρκο των Χρωμάτων (Χατζηχαλάρ), στο πλαίσιο της δράσης «Let’s do it, Greece», στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Λαρισαίων και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας-Ανακύκλωσης, για τη φροντίδα του περιβάλλοντος και της φύσης.

«Στόχος μας είναι να ενσταλάξουμε στα παιδιά μας την οικολογική συνείδηση. Για να γίνει αυτό, χρειάζονται μικρές, αλλά και μεγαλύτερες, πράξεις σεβασμού προς το περιβάλλον, που ξεκινούν από τον εθελοντικό καθαρισμό δημόσιων χώρων, την ανακύκλωση και φτάνουν μέχρι την εξοικονόμηση ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας. Κι όλοι μαζί, ως κοινωνία, θα κάνουμε τη διαφορά», τονίζει ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος συμμετείχε, μαζί με τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες, στη δράση.
Οι μαθήτριες και μαθητές της ΣΤ’ Τάξης των 21ου και 25ου Δημοτικών Σχολείων βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο Πάρκο των Χρωμάτων. Με ειδικό εξοπλισμό που τους προμήθευσε ο Δήμος Λαρισαίων προχώρησαν στη συλλογή μικρο-απορριμμάτων, τα οποία στη συνέχεια παρέλαβε απορριμματοφόρο του Δήμου.
«Κάθε φορά που ανακυκλώνουμε στο σπίτι ή στο σχολείο, κάθε φορά που κλείνουμε τα φώτα βγαίνοντας από την αίθουσα ή το δωμάτιο, κάθε φορά που κλείνουμε τη βρύση, χρησιμοποιώντας μόνον όσο νερό χρειάζεται, κάθε φορά που συμμετέχουμε σε μια εθελοντική δράση φροντίδας για το περιβάλλον, δίνουμε ένα παράδειγμα - ακριβώς όπως κάνουμε σήμερα. Και οφείλουμε να είμαστε συνεπείς σε αυτές τις πράξεις σεβασμού. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας. Κι όλοι μαζί, ως κοινωνία, θα κάνουμε τη διαφορά», σημείωσε ο κ. Μαμάκος.
ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ
Στη σημασία, αλλά και το εύρος της δράσης, σε πανελλαδικό επίπεδο, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δημήτρης Λεωνιδάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως στόχος της δράσης είναι οι μαθητές κι οι μαθήτριες να εκδηλώσουν την ευαισθησία και την αγάπη τους προς το περιβάλλον και τη φύση. Για τη σπουδαιότητα της συμμετοχής των μαθητών και μαθητριών σε αυτήν τη δράση-πρωτοβουλία έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Φώτης Τζατζάκης. Σημειώνεται ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη δράση, στις 9 το πρωί, στο Πάρκο Γιάννουλης, με τη συμμετοχή μαθητριών και μαθητών της Γ’ και Δ’ Τάξης των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Γιάννουλης, ενώ πανελλαδικά έχουν προγραμματιστεί δράσεις φροντίδας του περιβάλλοντος μεθαύριο Κυριακή 14 Απριλίου 2024.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass