«Παράταση απαλλαγής ΕΝΦΙΑ σεισμοπαθών Ελασσόνας - Τυρνάβου»

*ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ *ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΝΦΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

Δημοσίευση: 13 Απρ 2024 13:11

Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη είχε ο βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο Υπουργείο Οικονομικών, μετά από επιστολή που έλαβε από τον δήμαρχο Ελασσόνας, κ. Νικόλαο Γάτσα, για παράταση απαλλαγής ΕΝΦΙΑ των σεισμοπαθών του Δήμου Ελασσόνας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός έθεσε στον κ. Θεοχάρη αίτημα παράτασης της αναστολής πληρωμής του ΕΝΦΙΑ των σεισμόπληκτων (από τον σεισμό του Μαρτίου του 2021) του Δήμου Ελασσόνας και για το 2024. Προσέθεσε, δε, ότι η αναστολή αυτή πρέπει να δοθεί και στις σεισμόπληκτες κοινότητες του Δήμου Τυρνάβου (Δαμάσι, Πλατανούλια, Δένδρα κ.λπ).
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μέχρι τώρα, όσον αφορά τα επισκευάσιμα κτίρια, που επλήγησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, έχουν υποβληθεί 261 αιτήσεις, εκ των οποίων έχουν εκδοθεί μόνον 38 άδειες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
«Είναι εμφανές ότι για την πλειονότητα των πληγέντων η διαδικασία αποκατάστασης δεν έχει ολοκληρωθεί. Διαμένουν ακόμα σε τροχόσπιτα και καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για κατοικίες, που έχουν χαρακτηριστεί ως ακατάλληλες και επικίνδυνες προς χρήση και στις οποίες, προφανώς, δεν κατοικούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας.
Επισήμανε, δε, ότι η «αναστολή του ΕΝΦΙΑ για τους σεισμόπληκτους των Δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου επιβάλλεται και για λόγους ίσης αντιμετώπισης όμοιων καταστάσεων, καθόσον ανάλογη ρύθμιση έγινε προ ημερών για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης».
Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Κέλλα με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Τριαντόπουλο, ο οποίος αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει σχετική εισήγηση προς τον κ. Θεοχάρη.
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΝΦΙΑ
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΗ ΧΩΡΙΑ
Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Τριαντόπουλο, ο Λαρισαίος πολιτικός συζήτησαν για την αναστολή της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ για όλα τα ακίνητα των κατοίκων των κόκκινων πλημμυροπαθών χωριών της Λάρισας (Νίκη, Καλαμάκι, Σωτήριο, Καστρί, Αρμένιο κ.α.), μιας και: «οι πλημμυροπαθείς εξακολουθούν να βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και είναι αναγκαία μια επιπλέον ελάφρυνσή τους από την Πολιτεία».
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κέλλας έκανε την εξής δήλωση:
«Ευχαριστώ τον φίλο, υφυπουργό Οικονομικών, κ. Θεοχάρη και τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλο, για την ανταπόκρισή τους και την κατανοήσή τους στα ζητήματα, που τους έθεσα. Η Πολιτεία οφείλει και είναι δίπλα στους πολίτες, ιδίως σε εκείνους που βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση. Τόσο οι σεισμοπαθείς, όσο και οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, πρέπει να στηριχτούν άμεσα και ουσιαστικά, ώστε να μπορέσουν άμεσα να ορθοποδήσουν οικονομικά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass