«Η Ελλάδα θα υπάρχει όσο υπάρχουν Ελληνες…»

*ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2024 2:57

Στη μεγάλη παρέλαση που διοργάνωσε η Ελληνική Κοινότητα στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, τιμώντας την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά και τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ορθόδοξης Αυστραλιανής Εκκλησίας, παρευρέθηκε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, με την ιδιότητα της αντιπροέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής και εκπροσώπου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην παρέλαση συμμετείχαν τα σωματεία της Ομογένειας, τα ελληνικά σχολεία, συλλογικότητες Ελλήνων, ενώ η ελληνική κοινότητα παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν της ελληνικής αποστολής της Βουλής, παρουσία τοπικών ΜΜΕ, θεσμικών και θρησκευτικών φορέων, καθώς και επίσημων εκπροσωπήσεων της αυστραλιανής κυβέρνησης.
Μετά το πέρας της παρέλασης η κα Λιακούλη δήλωσε τα εξής:
«Μπορεί οι Έλληνες να φεύγουν από την Ελλάδα, αλλά ποτέ η Ελλάδα από τους Έλληνες! Αυτό αποδεικνύεται σήμερα με την εντυπωσιακή συμμετοχή όλων των σωματείων της Ελληνικής Ομογένειας της Αυστραλίας, των αθλητών, των προσκόπων, των ΑμεΑ, των ελληνικών σχολείων, των μουσικών σχημάτων, των ηλικιωμένων, των μαθητών και μαθητριών, των νέων, αλλά ακόμη και των μικρών παιδιών, που τίμησαν τη Μητέρα – Πατρίδα, παρελαύνοντας, τραγουδώντας τον Εθνικό μας Ύμνο και κλείνοντας την εκδήλωση με το «Τη Υπερμάχω». Η αναφορά στις ένδοξες μέρες της Ελληνικής Επανάστασης, η αναβίωση ιστορικών στιγμών του μεγάλου αγώνα και οι τιμές που αποδόθηκαν στους ήρωες του ‘21 ήταν συγκλονιστικές. Η συγκίνησή μας είναι πολύ μεγάλη, καθώς είδαμε τα βουρκωμένα μάτια των ανθρώπων μας και τη νοσταλγία τους για την πατρίδα, ζήσαμε τον παλμό μιας εκδήλωσης που το τελετουργικό της ήταν καθηλωτικό και ταυτόχρονα ζήσαμε μια ενότητα που τόσο λείπει στις μέρες μας από τον κόσμο μας. Μαζί με την Ελληνική Κοινότητα ήταν η Εκκλησία μας, μαζί η Πρεσβεία μας, τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής, μαζί και οι επίσημοι εκπρόσωποι της φίλης χώρας Αυστραλίας. …Είναι η Ελλάδα μας και είναι παντού. Γεμίσαμε Ελλάδα στα φυλλοκάρδια μας. Γεμίσαμε ελπίδα, ότι αυτή η χώρα θα υπάρχει πάντα μέσα στους αιώνες, όσο υπάρχουν Έλληνες, όπου κι αν αυτοί βρίσκονται…».  
Στο πέρας της εκδήλωσης η Ομογένεια της Αυστραλίας απένειμε τιμητική πλακέτα στην κα Λιακούλη, για την προσφορά της στους Έλληνες της Διασποράς, την οποία αποδέχθηκε η Λαρισαία βουλευτής, τονίζοντας ότι είναι από τις πιο συγκινητικές στιγμές στην κοινοβουλευτική της θητεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass