Ανταλλαγή καινοτόμων πρακτικών για τοπικά προϊόντα

Δημοσίευση: 17 Νοε 2014 14:31 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:17

 

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία είχαν Γάλλοι, Ιταλοί και Έλληνες παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, έμποροι και επαγγελματίες, στη διάρκεια Εργαστηρίου, που διοργάνωσε με επιτυχία στο Δημαρχείο Ελασσόνας η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΑΕ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. Α.Ε., η γνωστή και ως Α.Ε.ΝΟ.Λ., στα πλαίσια υλοποίησης του Άξονα 4 «Εφαρμογή προσέγγισης LEADER» του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (ΠΑΑ) και ειδικότερα του μέτρου 421 «Διατοπική και  Διακρατική  Συνεργασία».

Ανάμεσα στη θεματική του Εργαστηρίου ξεχώρισε η ανάπτυξη των εμπορικών κυκλωμάτων χωρίς μεσάζοντα, η κινητοποίηση των τοπικών αγορών, ο ρόλος των τοπικών φορέων, ο ρόλος των τουριστικών επαγγελματιών, κ.ά.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καινοτόμες πρακτικές πάνω στη διακίνηση των τοπικών προϊόντων, από τους ίδιους τους Ευρωπαίους εταίρους, που βρέθηκαν για λίγες ημέρες στην περιοχή μας. Το σίγουρο είναι πως οι συμμετέχοντες ιδιώτες και οι τοπικοί φορείς του Νομού Λάρισας και της περιοχής Ελασσόνας έμαθαν από τους συναδέλφους τους Γάλλους και Ιταλούς, που «κατέθεσαν» τις εμπειρίες τους, μέσα από εμπεριστατωμένες εισηγήσεις και στοιχεία, ενώ ενδιαφέρον είχε και η ανοιχτή κουβέντα που ακολούθησε μετά τις εισηγήσεις των Γάλλων και Ιταλών εταίρων στη διακρατική συνεργασία.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως στη συγκεκριμένη διακρατική συνεργασία εκτός της Α.Ε.ΝΟ.Λ. συμμετέχουν και οι ομάδες τοπικής δράσης ''APARE''  και  ''Ventoux''  από την Γαλλία  και  "Comunità Savonesi Sostenibili" και "Le strade della cucina bianca, del vino, dell'olio, dell'ortofrutta della tradizione ligure"  από την Ιταλία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass