Μετά τη Λάρισα μανόλιες και στα ...Φάρσαλα!

Δημοσίευση: 18 Νοε 2014 15:00 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:19

Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 υλοποιήθηκε η δενδροφύτευση επί της οδού Λαμίας στα Φάρσαλα. Το δένδρο που φυτεύτηκε, όπως μας πληροφορεί ο δήμος Φαρσάλων μέσω της ιστοσελίδας του, είναι μανόλια αειθαλής.

Τα περιβαλλοντικά οφέλη από την δενδροφύτευση είναι :

  • Περιορισμός ατμοσφαιρικής ρύπανσης
  • Επίδραση στις συνθήκες μικροκλίματος: τα φύλλα των δένδρων συγκρατούν, αντανακλούν, απορροφούν και μεταβιβάζουν την ηλιακή ακτινοβολία.
  • Εμπλουτισμός υδροφόρου ορίζοντα
  • Αντιανεμική προστασία: τα δένδρα μπορούν να ρυθμίζουν την κίνηση και την ταχύτητα του ανέμου δρώντας σαν εμπόδιο, εκτρέποντας ή ρυθμίζοντας την κατεύθυνση του.
  • Μείωση του θορύβου: οι ζώνες πρασίνου απομονώνουν χώρους με σημαντική ηχορύπανση, όπως αυτοκινητοδρόμους, εργοστάσια, αυλές σχολείων, σιδηροδρομικές γραμμές. Κάθε τετραγωνικό μέτρο πρασίνου μειώνει το θόρυβο κατά 0,17 ντεσιμπέλ.
  • Αισθητική βελτίωση: η χρήση του πρασίνου στο πολεοδομικό και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό βελτιώνει την αισθητική αντίληψη και την απόλαυση του αστικού τοπίου. Η κατάλληλη χρήση φυτικού υλικού καθώς και άλλων φυσικών στοιχείων μπορεί να βοηθήσει στην αρμονική σχέση μεταξύ κατασκευών, ανθρώπων και φυσικού περιβάλλοντος.

   Επίσης, επί της οδού Θέτιδος κατασκευάστηκαν οι διαβάσεις πεζών όπως και στην οδό Λαμίας. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη αστική ανάπλαση εντός του πυκνοδομημένου αστικού ιστού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass