Στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο ο Νίκ. Δένδιας

Δημοσίευση: 18 Νοε 2014 18:21 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:19

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Γεώργιος Δένδιας, συνοδευόμενος από τους Αντιστράτηγο Μιχαήλ Κωσταράκο, Α/ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, Α/ΓΕΣ, Αντιπτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά, Α/ΓΕΑ και Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, Διοικητή/1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ, επισκέφτηκε το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ).

 

Όπως σημειώνεται από το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο «κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του ο ΥΕΘΑ  είχε συνάντηση εργασίας με τον Στρατιωτικό Διοικητή της Επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Γάλλο Υποστράτηγο Philippe  Pontiès , ενώ στη συνέχεια  ενημερώθηκε εμπεριστατωμένα στην αίθουσα επιχειρήσεων του Στρατηγείου από τον Επιτελάρχη του ΕΣΕΕΕ, Ταξίαρχο Χρήστο Δρίβα, για την τρέχουσα κατάσταση στο Bangui καθώς και για τα μέχρι τώρα επιτεύγματα της επιχείρησης.

 

            Στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας επισημάνθηκε η ταχύτατη σχεδίαση της επιχείρησης, η οποία υλοποιήθηκε με τη διαδικασία «fast track», με ρυθμό τετραπλάσιο του κανονικού. Επιπλέον τονίσθηκε ότι η επιχείρηση EUFOR RCA, αποτελεί την πλέον σημαντική από όλες τις διεξαγόμενες επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθόσον στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχουν αναπτυχθεί στρατεύματα στο έδαφος.

 

            Ειδική μνεία έγινε στη χθεσινή παράδοση του διεθνούς αεροδρομίου του Bangui από τη δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, ως το πρώτο βήμα για την εκπλήρωση της αποστολής της EUFOR RCA, δηλαδή της ολικής μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών (MINUSCA), μέχρι τις 15 Μαρτίου 2015.

 

            Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την διάρκεια της επίσκεψης του συνομίλησε με το πολυεθνικό προσωπικό, στο οποίο εκδήλωσε την ευαρέσκειά του για τα μέχρι τώρα θετικά αποτελέσματα της επιχείρησης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass