Ανελαστικός ο νέος προϋπολογισμός του Δήμου Αγιάς

Δημοσίευση: 18 Νοε 2014 20:59 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:19

 

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Ανελαστικό χαρακτηρίζουν τον προϋπολογισμό του Δήμου Αγιάς για το 2015 οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δώτιο Πεδίο» με ανακοίνωσή τους στην οποία, μάλιστα, τονίζουν την ανυπαρξία έργων σ’ αυτόν παρά τις πολλές πρόσφατες προεκλογικές υποσχέσεις της Δημοτι­κής Αρχής.Οι της μείζονος μειοψηφίας κάνουν λόγο για έναν προϋπολογισμό «που απαγορεύει ακόμα και την ελπίδα για πρόοδο», ενώ τονίζουν με νόημα πως αυτός είναι υπαγορευμένος από το παρατηρητήριο του υπουργείου, μιας και ο Δήμος Αγιάς ανήκει, όπως επισημαίνουν, στους δέκα πιο χρεωμένους Δήμους της Ελλάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ψηφίστηκε με τη ψήφο της πλειοψηφίας ο προϋπολογισμός του Δήμου Αγιάς για το 2015. Ένας προϋπολογισμός ανελαστικός, χωρίς έργα, που υπαγορεύτηκε από το παρατηρητήριο του υπουργείου, μιας και ανήκουμε στους δέκα πιο χρεωμένους Δήμους της Ελλάδας.

Ένας προϋπολογισμός που απαγορεύει ακόμα και την ελπίδα για πρόοδο, βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, υποδομών, επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας. Ίσα να υπάρχουμε. Άλλωστε η εγ­γραφή στον πίνακα του προϋπολογισμού χιλίων ευρώ για αγροτική οδο­ποιία, σε έναν αγροτικό Δήμο όπως ο Δήμος Αγιάς, τα λέει όλα. Όπως, επίσης, ενδεικτική είναι η εγγραφή των 22.000 ευρώ για έργα από ίδια έσοδα. Κατά τα λοιπά, ανταποδοτικά σου λένε τα τέλη. Ανταποδοτικά για ποιους όμως;

Φαίνεται, δυστυχώς, πως μοναδική ελπίδα του Δήμου μας είναι ένας από μηχανής Θεός που λέγεται ευρωπαϊκά προγράμματα. Ας ελπί­σουμε, λοιπόν, στη γενναιοδωρία του.Βέβαια οι υποσχέσεις προεκλογικά δινόταν αφειδώς. Τώρα θυμή­θηκαν ότι η δύσκολη οικονομική κατάσταση, σε συνδυασμό με το ασφυ­κτικό πλαίσιο που έχει δημιουργήσει το κράτος γύρω από τους χρεωμέ­νους Δήμους, δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

Γι’ αυτό κι εμείς, και προεκλογικά και σήμερα, μιλούσαμε για ορ­θολογική διαχείριση των πόρων του Δήμου. Η ομάδα μας καταψήφισε τον προϋπολογισμό (εκτός των δαπανών και των δαπανών που αφορούν την παιδεία, την υγεία και την τακτική μισθοδοσία) για να εκφράσει έτσι μια ελάχιστη διαμαρτυρία στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου μας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικότερα.

Ως “Δώτιον Πεδίον” δεσμευόμαστε ότι θα παρακολουθούμε στενά την εφαρμογή ή μη του προϋπολογισμού για το καλό του τόπου και μό­νον. Καλή τύχη Αγιά…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass