Μέτωπο Τυρνάβου-Ελασσόνας κατά ΔΕΗ για το πρακτορείο στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 18 Νοε 2014 22:51 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:20

ΤΥΡΝΑΒΟΣ  (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

 

Κοινό μέτωπο  για την  διατήρηση της λειτουργίας του Γραφείου Τεχνικών της ΔΕΗ Τυρνάβου  και όχι στην υποβάθμιση του πρακτορείου της ΔΕΗ Ελασσόνας σε υποπρακτορείο, δημιούργησαν οι Δήμοι Τυρνάβου και Ελασσόνας με επικεφαλής τους δημάρχους κ. Παναγιώτη Σαρχώση και Νίκο Ευαγγέλου αντίστοιχα. Οι αντιπροσωπείες των δύο Δήμων  πραγματοποίησαν συνάντηση στο Δημαρχείο Τυρνάβου προχθές το βράδυ και μέχρι αργά τη νύχτα. Στην πολύωρη αυτή συνάντηση συμμετείχαν και συνδικαλιστές της ΕΤΕ ΔΕΗ οι οποίοι επίσης αντιτίθενται  στο οριστικό κλείσιμο της ΔΕΗ Τυρνάβου  και την υποβάθμιση της ΔΕΗ Ελασσόνας.

Οι δύο δήμαρχοι αποφάσισαν, μετά από την πολύωρη σύσκεψη, να εξαντλήσουν όλες τους τις δυνάμεις  ώστε να μην καταργηθεί το Τμήμα αυτό της ΔΕΗ στον Τύρναβο. Επίσης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση των δύο δημάρχων με τους υπόλοιπους δημάρχους του νομού και να επιδιωχθεί για την επόμενη Τρίτη συνάντηση με τους διευθυντές της ΔΕΗ στη Λάρισα, ώστε να υπάρξει ξεκάθαρη ενημέρωση για τα σχέδια της επιχείρησης.

Επόμενο βήμα θα είναι η σύσκεψη φορέων των δύο δήμων με τον Περιφερειάρχη  Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τους βουλευτές του νομού, με στόχο να υπάρξει κοινό μέτωπο αλλά και να μεταφερθεί στα κεντρικά της ΔΕΗ το αίτημα, για παραμονή του τεχνικού στον Τύρναβο και του πρακτορείου στην Ελασσόνα, όπως επίσης και η μη πραγματοποίηση άλλων αλλαγών στη σημερινή δομή της επιχείρησης στο νομό Λάρισας.

Όπως ανέφεραν και οι δύο  δήμαρχοι παρόντων και των αντιδημάρχων των δύο Δήμων η  απόφαση της ΔΕΗ αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ εγκυμονεί και κινδύνους για την απρόσκοπτη λειτουργία επιχειρήσεων της περιοχής αλλά και των αρδευτικών συστημάτων λόγω της απουσίας των τεχνικών της ΔΕΗ από τον Τύρναβο, ενώ σημαντικά θα είναι και τα προβλήματα στη συντήρηση του δικτύου της επιχείρησης.   

Μάλιστα υπογράμμισαν ότι αυτή η αλλαγή στους τεχνικούς αναμένεται να επηρεάσει το σύνολο του νομού και ειδικά την πόλη της Λάρισας και κατά συνέπεια απαιτείται εγρήγορση όλων των αιρετών.

Οι δήμαρχοι Ελασσόνας και Τυρνάβου κ. Ευαγγέλου και Σαρχώσης, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να καταθέσουν και ασφαλιστικά μέτρα για να αποτρέψουν τις αλλαγές, ενώ βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται και η επίσκεψή τους στα αρμόδια υπουργεία.

Τέλος ξεκαθαρίστηκε ότι σε περίπτωση άρνησης ικανοποίησης από τη ΔΕΗ των αιτημάτων μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, θα υπάρξουν και δυναμικές κινητοποιήσεις, η μορφή των οποίων θα αποφασιστεί μέσα στο επόμενο διάστημα. .

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass