Διεκδικούν αποζημίωση επανασποράς

* ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2024 14:20

Να καλυφθεί το κόστος της επανασποράς διεκδικούν οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρία στον ΕΛΓΑ Λάρισας, με πρωτοβουλία των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων.

Όπως ανέφεραν οι διαμαρτυρόμενοι, «το πρόβλημα είναι σοβαρό, καθώς πολύ μεγάλο ποσοστό αγροτών αναγκάστηκαν να ξανασπείρουν τα χωράφια τους, άρα να ξαναπληρώσουν για σπόρους και καύσιμα. Το κόστος είναι μεγάλο, αφού αναγκάστηκαν να σπείρουν δύο φορές και μάλιστα σε μια περίοδο που το κόστος παραγωγής είναι πολύ αυξημένο».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστα Τζέλλα, «το ζήτημα είναι ότι έχουμε πάθει μεγάλη καταστροφή σε μια περίοδο που λείπουν χρήματα από τις τσέπες μας, καθώς δεν έχουμε ακόμη εξοφληθεί τις αποζημιώσεις για τις ζημιές του «Daniel» και βέβαια, η κυβέρνηση, πατώντας στον νόμο του ΕΛΓΑ που εμείς πάντα παλεύουμε να αλλάξει, δεν αποζημιώνει τους συναδέλφους που πάθαμε ζημιές και κάνουμε επανασπορές. Ζητούμε με πολιτική απόφαση να δώσει λύση σ’ αυτό το πρόβλημα. Οι αιτίες του φαινομένου σχετίζονται πιθανότατα και με την ποιότητα των σπόρων που διατέθηκαν το προηγούμενο διάστημα, αλλά και με τη σύσταση των εδαφών, ζητήματα που θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν από την κυβέρνηση, είτε με συστηματικότερους ελέγχους των σπόρων από το ΚΕΠΥΕΛ είτε με εδαφολογικές μελέτες».
Όπως κατήγγειλε ο κ. Τζέλλας, «ζητήσαμε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λ. Αυγενάκη, για την αποζημίωση της επανασποράς και για την άμεση εξόφληση της αποζημίωσης από την πλημμύρα, αλλά ακόμη δεν έχουμε καμία απάντηση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass