Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ:

«Οι Ένοπλες δυνάμεις κρατούν την πατρίδα όρθια …»

Δημοσίευση: 19 Νοε 2014 14:02 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:20

 

Του Δημήτρη Βάλλα

«Την ώρα ακριβώς που ορισμένοι θα περίμεναν ότι η Ελλάδα θα έχει απολέσει το ηθικό της και τις δυνάμεις της εξαιτίας της οικονομικής κρίσης , οι Ένοπλες Δυνάμεις υπενθυμίζουν σε όλους ότι η πατρίδα είναι όρθια και αξιοπρεπής….»

Τα παραπάνω επισήμανε χθες από τη Λάρισα, όπου και επισκέφθηκε τους μεγάλους στρατιωτικούς σχηματισμούς της πόλης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας κάνοντας ακόμα λόγο και για αξίες καθήκοντος και υπερηφάνειας που πρέπει να εφαρμοστούν σε όλους τους τομείς για να ξανασηκωθεί η πατρίδα μας.

Ο υπουργός Εθνικής  Άμυνας με αρκετή καθυστέρηση λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών και χαμηλών και χαμηλών νεφώσεων , έφθασε στο με ελικόπτερο γύρω στις 10 .30 στις εγκαταστάσεις της 1ης Στρατιάς συνοδευόμενος από τον  Αρχηγό  ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον  Αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο  Ευάγγελο Τουρνά και τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά.

Εκεί τον υποδέχθηκε ο Δ/κτης της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης που μετά τις καθιερωμένες τιμές που αποδόθηκαν,   ο υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Δ/κτη του σχηματισμού και τους επιτελείς του αναλυτικά και με λεπτομέρειες για όλους τους τομείς δράσεις που έχει αναλάβει η 1η Στρατιά.

Αμέσως μετά επισκέφτηκε το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκεί  είχε συνάντηση εργασίας με τον Στρατιωτικό Διοικητή της Επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Γάλλο Υποστράτηγο Philippe  Pontiès , ενώ στη συνέχεια  ενημερώθηκε  στην αίθουσα επιχειρήσεων του Στρατηγείου από τον Επιτελάρχη του ΕΣΕΕΕ, Ταξίαρχο Χρήστο Δρίβα, για την τρέχουσα κατάσταση στο Bangui καθώς και για τα μέχρι τώρα επιτεύγματα της επιχείρησης.

            Στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας επισημάνθηκε η ταχύτατη σχεδίαση της επιχείρησης, η οποία υλοποιήθηκε με τη διαδικασία «fast track», με ρυθμό τετραπλάσιο του κανονικού. Επιπλέον τονίσθηκε ότι η επιχείρηση EUFOR RCA, αποτελεί την πλέον σημαντική από όλες τις διεξαγόμενες επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθόσον στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχουν αναπτυχθεί στρατεύματα στο έδαφος.

            Ειδική μνεία έγινε ακόμα στην παράδοση του διεθνούς αεροδρομίου του Bangui από τη δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, ως το πρώτο βήμα για την εκπλήρωση της αποστολής της EUFOR RCA, δηλαδή της ολικής μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών (MINUSCA), μέχρι τις 15 Μαρτίου 2015.

            Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την διάρκεια της επίσκεψης του συνομίλησε με το πολυεθνικό προσωπικό, στο οποίο εκδήλωσε την ευαρέσκειά του για τα μέχρι τώρα θετικά αποτελέσματα της επιχείρησης.

Στη συνέχεια  ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας  αντιπτέραρχος  Χρήστος Βαΐτσης υποδέχθηκε στην έδρα του Αρχηγείου, τον υπουργό,  εκεί ο κ. Δένδιας  ενημερώθηκε για την αποστολή και τους τομείς δραστηριοτήτων του ΑΤΑ, ενώ ακόμα είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) και τα πληρώματα επιφυλακής της 337 Μοίρας στην 110 Πτέρυγα Μάχης .

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ

 

Λίγο πριν το απόγευμα αναχωρήσει για την Αθήνα ο κ. Νίκος Δένδιας επεξεργάστηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ένα από τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη τύπου F-16 που βρισκόταν έξω από τα υπόστεγα σε κατάσταση επιφυλακής ζητώντας να μάθει λεπτομέρειες για την ταχύτητα αλλά και τις δυνατότητες του κινητήρα του αεροπλάνου .

Σε δηλώσεις του , αποχαιρετώντας τους επικεφαλής των σχηματισμών έπλεξε τα εγκώμια για το έργο που επιτελείται και ζήτησε την εφαρμογή αξιών για να μπορέσει να ορθοποδήσει πάλι η πατρίδα μας:

«Είμαι, τόνισε,  εξαιρετικά ευτυχής που βρίσκομαι εδώ στη Λάρισα στην καρδιά του αμυντικού μας συστήματος. Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω κατ΄ αρχήν στην 1η Στρατιά , αλλά και στο ΑΤΑ και στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ε.Ε ότι πραγματοποιείται  ιδιαίτερα σημαντικό έργο και ότι ο ελληνικός λαός σήμερα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.

Όσοι υπηρετούν στις συγκεκριμένες νευραλγικές θέσεις προασπίζονται όχι μόνο την ανεξαρτησία και την ελευθερία της πατρίδας μας, αλλά και την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή. Χάρη και στο δικό τους έργο η Ελλάδα αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα σε ένα ιδιαίτερα ασταθές περιβάλλον .

Διαπιστώνω επίσης για μια ακόμα φορά ότι την ώρα ακριβώς που ορισμένοι θα περίμεναν ότι η Ελλάδα θα έχει απολέσει το ηθικό της και τις δυνάμεις της εξαιτίας της οικονομικής κρίσης , οι Ένοπλες Δυνάμεις υπενθυμίζουν σε όλους ότι η πατρίδα είναι όρθια και αξιοπρεπής. Υπενθυμίζουν ότι το έμψυχο δυναμικό που υπηρετεί δίνει καθημερινά τον καλύτερο εαυτό του στην πατρίδα. Αυτή τη μεγάλη προσφορά τη βλέπουμε και την αναγνωρίζουμε όλοι. Σαν υπουργός Εθνικής Άμυνας θα εργαστώ ώστε η αναγνώριση που απολαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων να αποκτήσει και στοιχείο ανταπόδοσης, ένα στοιχείο αποκατάστασης του επιπέδου της ζωής τους στα προ της κρίσης επίπεδα . Είχα ακόμα την ευκαιρία μετά την πλήρη ενημέρωση μου να συγχαρώ τους επικεφαλής για το έργο τους και να τους παροτρύνω να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους με την ίδια αφοσίωση, δίνοντας  παράδειγμα για τις αξίες του καθήκοντος, της υπερηφάνειας και της σκληρής προσπάθειας στην ελληνική κοινωνία.

Την εφαρμογή αυτών των αξιών σε όλους τους τομείς χρειάζεται η πατρίδα για να σηκωθούμε πάλι …»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass