«Υιοθέτησαν» πάρκο στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 19 Νοε 2014 22:19 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:22

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ  (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Παράδειγμα προς μίμηση  οι  δάσκαλοι, οι γονείς, οι μαθητές και τα νήπια  των 5ου – 7ου νηπιαγωγείων  και του 4ου δημοτικού σχολείου Τυρνάβου οι οποίοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση  του εξωραϊσμού του πάρκου, της καθαριότητας του, όπως σκούπισμα, μάζεμα φύλλων, μάζεμα χαρτιών, της συντήρησης των ξύλινων κατασκευών που βρίσκονται στο πάρκο, της τοποθέτησης καλαίσθητων ενημερωτικών πινακίδων που θα κατασκευάσουν οι μαθητές καθώς  και τον εμπλουτισμό του πάρκου με φυτά,  σε συνεργασία πάντα  με τις υπηρεσίες του Δήμου.  

«Υιοθέτησαν» το πάρκο  του Αγίου Παντελεήμονα που βρίσκεται δίπλα στο σχολικό συγκρότημα.

Κατά τη συζήτηση οι εκπρόσωποι του Δήμου  και συγκεκριμένα η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρούλα Σουρλατζή, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος  κ. Χρήστος Τσιόπας και  η διευθύντρια Περιβάλλοντος κ. Δώρα Γιουβρή  χαιρέτισαν την πρωτοβουλία των σχολείων  αποδέχθηκαν την πρόταση τους και  οι δύο πλευρές καθόρισαν το πλαίσιο συνεργασίας.

Συμμετείχαν επίσης ο διευθυντής του 4ου δημοτικού σχολείου κ. Κώστας Νάστος, οι προϊσταμένες των νηπιαγωγείων κ. Ευαγγελία Γκουγκουλιάνου και  Ελένη Μαμμανού και μέλη του συλλόγου γονέων.

Οι συγκεκριμένες δράσεις έχουν χαρακτήρα αμιγώς παιδαγωγικό και δεν αντικαθιστούν ενέργειες καθαριότητας και συντήρησης πρασίνου, οι οποίες θα συνεχίσουν να παρέχονται από τις υπηρεσίες του Δήμου Τυρνάβου.

Στόχος της προσπάθειας αυτής των μαθητών είναι η συμβολή τους στα δρώμενα της πόλης, η ευαισθητοποίηση τους στα προβλήματα του τόπου που ζουν και μεγαλώνουν, συμβάλλοντας στη βελτίωση της  ποιότητας ζωής  και του περιβάλλοντος, καθιστώντας τους  έτσι μελλοντικούς ενεργούς πολίτες. Μια προσπάθεια από τη νέα γενιά που αξίζει να στηριχθεί απ΄ όλους.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass