Δυνατότητα μετεγγραφής για Στρατιωτικούς και Αστυνομικούς ζητά ο Μ. Χαρακόπουλος

Δημοσίευση: 20 Νοε 2014 18:49 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:24

 

Την επανεξέταση της δυνατότητας μετεγγραφής για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που έχουν εισαχθεί σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ, σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα πλησίον του τόπου της υπηρεσίας τους, στην περίπτωση που οι αιτήσεις μετεγγραφής είναι λίγες ή στην πλειονότητά τους αφορούν τη μεταφορά σε περιφερειακά τριτοβάθμια Ιδρύματα, ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Όπως σημειώνει στην ερώτησή του ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά την ψήφιση του νόμου 4301/2014, καταργήθηκαν οι διατάξεις που προέβλεπαν τη δυνατότητα μετεγγραφής πλησίον του τόπου της υπηρεσίας τους για τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που εισήχθησαν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Το γεγονός αυτό έχει, όπως ήταν επόμενο, θορυβήσει τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η φοίτηση σε απομακρυσμένα ιδρύματα είναι πρακτικά αδύνατη, λόγω της φύσεως και των ιδιαιτεροτήτων του επαγγέλματός τους.

Επιπλέον, ο κ. Χαρακόπουλος επισημαίνει ότι η δια βίου εκπαίδευση και η περαιτέρω εξειδίκευση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θεωρούνται πλέον απαραίτητα για την αποτελεσματικότητά τους, γι’ αυτό και συνιστούν πάγια τακτική σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass