Τέλος στο αναλογικό σήμα

Δημοσίευση: 20 Νοε 2014 23:18 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:25

 

Χωρίς αναλογικό σήμα θα ξυπνήσουν αύριο το πρωί οι Λαρισαίοι καθώς σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων η παράταση που είχε δοθεί πριν από τρεις εβδομάδες λήγει μετά τα ξημερώματα (2 π.μ.) για τις περιοχές της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και τμήμα της Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με τη Digea σε αυτό το περιοχικό switch-off (το 4ο από τα 6 σε όλη την Ελλάδα) του έργου της μετάβασης θα ενεργοποιηθούν συνολικά 21 κέντρα εκπομπής που θα δώσουν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα σε πάνω από 2,5 εκατομμύρια κατοίκους των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας (συμπεριλαμβανομένων και των Σποράδων), Τρικάλων, Φθιώτιδος, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, καθώς επίσης και της Βόρειας Εύβοιας.

Με αφορμή το τέταρτο «περιοχικό» switch-off στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ο CEO της Digea, κ. Γιώργος Μαθιός δήλωσε: «Μετά τις τρεις πρώτες επιτυχημένες μεταβάσεις σε Πελοπόννησο, Αττική και Βορειοανατολική Ελλάδα, προχωράμε στην τέταρτη φάση αυτού του έργου, από τις έξι συνολικά, που αφορά σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του Ελληνικού πληθυσμού. Πλέον, περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια πολίτες στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους εκπομπές ψηφιακά, με καλύτερη εικόνα και ήχο και με επιπλέον υπηρεσίες».

Σήμερα, 21 κέντρα εκπομπής θα «καλύψουν» με επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, μέρος της Στερεάς Ελλάδας και τη Βόρεια Εύβοια. Δεκαοκτώ κέντρα που τώρα εκπέμπουν αναλογικά θα περάσουν οριστικά στην ψηφιακή εποχή και οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό τεχνολογίας MPEG-4 (τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή). Τα υπόλοιπα τρία κέντρα εκπομπής, ο «Χορτιάτης» και το «Φιλίππειο» στη Θεσσαλονίκη και το «Δοβρούτσι» στη Λάρισα, ήδη εκπέμπουν ψηφιακά και θα μεταβούν στις τελικές συχνότητες εκπομπής που είναι κατοχυρωμένες από το κράτος. Οι τηλεθεατές που λαμβάνουν ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα από αυτά τα κέντρα θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους ή/και να κάνουν επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής τους.

Παράλληλα, θα διακοπεί η αναλογική εκπομπή των τηλεοπτικών σταθμών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass