Η δουλειά μας να γίνει κι όπως...

Δημοσίευση: 23 Νοε 2014 11:20 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:29

(ΑΓΙΑ (Γραφείο "Ε")

Του Νίκου Γουργιώτη

Το ζητούμενο για πολλούς εξ ημών είναι το... ξεφόρτωμα. Να ξε-φορτωθούμε ό,τι πια μας είναι άχρηστο. Ν’ αδειάσει το σπίτι. Να μην τα ‘χουμε και μας πιάνουν τον χώρο. Να είναι οι αυλές και οι αποθήκες μας καθαρές. Να μην μας λένε και κουβέντες οι γείτονες. Να ξεβρομίσουμε βρε παιδί μου...

Ξεφόρτωμα, κι όταν λέμε ξεφόρτωμα εννοούμε... όπου να ‘ναι. Αρκεί να φύγουν από πάνω μας. Άλλωστε η κουτοπονηριά μας αυτό μας υπαγορεύει. Και αν η κουτοπονηριά συνδυαστεί με ασυνειδησία, που από τους περισσότερους δεν λείπει, τότε η εύκολη λύση ποια είναι; Τα σκουπίδια μας στην παράνομη χωματερή!

Τι κι αν ρυπάνουμε έτσι τη φύση, τι κι αν καταστρέψουμε την ομορφιά της, τι κι αν τις βρομιές που θα πετάξουμε τις ξεπλύνει η βροχή και μολυνθούν τα υπόγεια νερά που αργότερα θα καταλήξουν στο ποτήρι που θα πιούμε, τι κι αν φάει απ’ αυτές τις βρομιές το άγριο ζώο που μετά το κυνήγι θα καταλήξει κι αυτό εμείς πάλι να το φάμε...

Τι μας νοιάζει; Η δουλειά μας να γίνει κι όπως... Δεν βαριέσαι...

 

(Σ.Σ. Οι φωτογραφίες είναι από τον πολύχρωμο πανέμορφο φθινοπωρινό Κίσσαβο διανθισμένο με τον ανθρώπινο ωχαδελφισμό. Μόλις δύο τρία χιλιόμετρα πιο πάνω από το ορεινό γραφικό Μεγαλόβρυσο της Αγιάς).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass