Η ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Φ. Μπίλιου: Κάποιοι δεν γνωρίζουν τον όρο Κοινωνική Πολιτική

Δημοσίευση: 24 Νοε 2014 10:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:31

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Παρέμβαση με την οποία δίνει απαντήσεις στο θέμα της αντιμισθίας του επικεφαλής του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Τυρνάβου, κάνει η πρόεδρός του κ. Φανή Λαγκιόλη – Μπίλιου σημειώνοντας ότι «το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται μια αδικαιολόγητη αναστάτωση στον Δήμο του Τυρνάβου, σχετικά με τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής». Η κ. Μπίλιου ισχυρίζεται ότι μέλη δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας «σκόπιμα φρόντισαν να διαδώσουν ανυπόστατες και ψευδείς φήμες, σχετικά με την αντιμισθία της προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής».

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Στη συνέλευση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής που πραγματοποιήθηκε στις 16/10/2014 , μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα της καταβολής εξόδων παράστασης (αντιμισθία) στην πρόεδρο του Οργανισμού. Σύμφωνα με τον Ο.Κ.Π.Δ.Τ., η καταβολή εξόδων παράστασης είναι νόμιμο δικαίωμα της προέδρου , κατοχυρωμένο από το Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και ισχύει σύμφωνα με σχετική απόφαση. Η πρόεδρος με τα έξοδα παράστασης στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στο να ενισχύσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και να ανακουφίσει μια μεγάλη μερίδα δημοτών οι οποίοι έχουν ανάγκη την τακτική ενίσχυσή τους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Με γνώμονα αυτό μονάχα, εισηγήθηκα την καταβολή των εξόδων παράστασης.

Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, κατά πλειοψηφία, ενέκρινε την εισήγηση σχετικά με την καταβολή των εξόδων παράστασης που νόμιμα δικαιούται η πρόεδρος , αφού πρώτα μελέτησε τον προϋπολογισμό και έκρινε πως αυτός δεν επιβαρύνεται ούτε στο ελάχιστο».

Στην επιστολή-παρέμβασή της η κ. Μπίλιου σημειώνει επίσης: «Δεν ψήφισαν την εισήγηση μέλη δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας , γεννώντας ερωτηματικά για τις γνώσεις που τελικά διαθέτουν σε ό,τι αφορά τη διοίκηση του Δήμου. Ο πρώην δήμαρχος κ. Μαλάκος σε ραδιοφωνική εκπομπή δήλωσε δημόσια πως έπρεπε μονάχα να χρησιμοποιηθεί ο κωδικός του Κοινωνικού Παντοπωλείου που υπάρχει μέσα στον προϋπολογισμό του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και να μην ενεργοποιηθεί η αντιμισθία της προέδρου του Οργανισμού.

Κωδικός του Κοινωνικού Παντοπωλείου δεν υπάρχει και δεν υπήρχε ποτέ στον προϋπολογισμό του Οργανισμού.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή κατά πόσο γνωρίζει το νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία των νομικών προσώπων;

Μήπως όλη αυτή η λασπολογία που στηρίζεται στην άγνοια αποσκοπεί μονάχα στη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων και στην παραπλάνηση των πολιτών;

Κρατώντας αυτή τη στάση ορισμένοι, μήπως τελικά δεν γνωρίζουν την ουσιαστική σημασία του όρου Κοινωνική Πολιτική και προσπαθούν να παρεμποδίσουν το ανθρωπιστικό έργο το οποίο στοχεύει να προσφέρει η τωρινή δημοτική αρχή ;».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass