Εορτασμός της «Συνάξεως των Αγιωτών Αγίων» και της Εθνικής Αντίστασης στην Αγιά

Δημοσίευση: 25 Νοε 2014 21:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:34

 

 (Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Τη «Σύναξη των Αγιωτών Αγίων» γιορτάζει το ερχόμενο Σαββα­τοκύριακο η Αγιά τι­μώντας, έτσι, τους Άγιο Αντώνιο τον Μέγα, Άγιο Αντώνιο τον εκ Βε­ροίας, Όσιο Συμεών τον εκ Βαθυρέματος Αγιάς, Οσι­ομάρτυρα Δα­μιανό τον εν Κισ­σάβω, Οσιομάρτυρα Νικόλαο τον εν Βου­ναίνη και Άγιο Κο­σμά τον Αι­τωλό. Παράλληλα, ο Δήμος Αγιάς έχει προ­γραμματίσει για την Κυριακή εκδηλώσεις προς τιμήν της Εθνικής Αντί­στασης.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 29 Νοεμβρίου, στις 5μμ, στον Ιερό Ναό Αγίων Αντω­νίων, μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγ­ματος.

Κυριακή 30 Νοεμβρίου, 7:30πμ, στον ίδιο ναό, πανηγυρικός όρ­θρος και αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιοτά­του μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνα­τίου, μετά το πέρας της οποίας, στις 10:30, θα ψα­λεί δοξολογία για τον εορ­τα­σμό της Εθνικής Αντίστα­σης και θα εκφωνη­θεί ομιλία με θέμα την Εθνική Αντίσταση. Θα ακο­λουθήσει, στις 11, κα­τά­θεση στεφάνων στο Ηρώο της Εθνικής Αντιστά­σεως, που βρίσκεται στη θέση «Σωτηρίτσα» λίγο έξω από την Αγιά στον δρόμο για Αγιόκα­μπο, σημείο στο οποίο εκτελέσθη­καν πολλοί πατριώτες κατά την περίοδο της κατοχής. Στεφάνια θα κατα­θέσουν ο δήμαρχος Αγιάς, εκπρόσωποι αντι­στασιακών οργανώ­σεων, συγγενείς θυμάτων και όποιος εκπρόσωπος κομμάτων, σωματείων ή συλλόγων θελήσει να τιμή­σει την Εθνική Αντί­σταση. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 6:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» της Αγιάς, η Ομάδα Ιστορικής Έρευ­νας του Δήμου Αγιάς «Δημήτρης Αγραφιώτης» θα πραγματοποιήσει εκ­δήλωση, με θέμα «Η θηριωδία του ναζισμού στα στρατόπεδα συγκέντρω­σης».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass