Εκδηλώσεις για την Ημέρα των Α.Μ.Ε.Α. στην Ελασσόνα

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2014 11:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:43

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Σειρά εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των πολιτών, διοργανώνει ο Δήμος Ελασσόνας και η αντιδημαρχία Πολιτισμού, Νεολαίας, Τουρισμού, Εθελοντισμού & Εξυπηρέτησης του Πολίτη, σε συνεργασία με φορείς και άτομα της περιοχής, το τριήμερο 2 – 3 – 4 Δεκεμβρίου(Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη) στην Ελασσόνα.

Οι εκδηλώσεις, αναλυτικά, έχουν την παρακάτω εικόνα:

ΤΡΙΤΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης, που έχει πρωταρχικό ρόλο στην εκπαίδευση και κατάρτιση παιδιών με νοητική στέρηση και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές και στην όσο το δυνατόν καλύτερη προσαρμογή τους στο κοινωνικό σύνολο, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά του σχολείου, στην αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Β. Φαρμάκη», στις 6.30 το απόγευμα.

Όραμα του Ειδικού Σχολείου να συμβάλλει στη δημιουργία συνθηκών όπου τα παιδιά μας δεν θα υστερούν σε ευκαιρίες στη ζωή και την εργασία. Κάθε παιδί, κάθε μαθητής είναι διαφορετικός. Έχει διαφορετικές ανάγκες και ικανότητες που το Ειδικό σχολείο καλείται να καλύψει αλλά και να αναδείξει. Στην εκδήλωση συμμετέχουν η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αραδοσιβίων και το Νηπιαγωγείο Στεφανοβούνου. Στο φουαγιέ του Θεάτρου θα εκτεθούν και δημιουργίες των παιδιών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Η αντιδημαρχία Πολιτισμού, Νεολαίας, Τουρισμού, Εθελοντισμού & Εξυπηρέτησης του Πολίτη και οι φορείς των Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Ελασσόνας, πραγματοποιούν ομιλία αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στις 10 το πρωί στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου(στο Δημαρχείο). Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

«Εγώ και εσύ Μαζί!». Ο Δήμος Ελασσόνας και η Πανθεσσαλική Ένωση για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, στα πλαίσια των δράσεων για την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποιούν εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αναπηρία και τον εθελοντισμό, στην αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Β. Φαρμάκη», στις 5 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:   

-Έκθεση ζωγραφικής από το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης, το Ειδικό Γυμνάσιο Ελασσόνας και την Πανθεσσαλική Ένωση για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

-Ενημέρωση από τα Άτομα με Αναπηρία (ΑΜΕΑ) για τις δράσεις, τον εθελοντισμό, την αναπηρία.

-Ενημέρωση από την Πανθεσσαλική Ένωση για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, για τις δράσεις τους, τον εθελοντισμό, την αναπηρία και την ικανότητα να ξεπερνούν τις δυσκολίες.

-Προβολή ταινίας: «Το αριστερό μου πόδι» (1989-“My Left Foot”: The Story of Christy Brown” (original title)-103 min-7 April 1989 (Ireland) Συμμετέχοντες: Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης, Ειδικό Γυμνάσιο Ελασσόνας, ΑΜΕΑ Ελασσόνας, Πανθεσσαλική Ένωση για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, Ελασσονίτες Εθελοντές-Ενεργοί Πολίτες Δήμου Ελασσόνας. Εκπρόσωποι: ΑΜΕΑ Ελασσόνας, εκπρόσωποι της Πανθεσσαλικής Ένωσης για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, η κοινωνική λειτουργός Ελένη Μακαντάση, η ψυχολόγος Χρυσούλα Πιτένη, ο εκδότης -δημοσιογράφος Αντώνης Λιάνος. Πρόκειται να υπάρξουν βιωματικές αναφορές των ΑΜΕΑ, βιωματικές αναφορές των εθελοντών της Πανθεσσαλικής Ένωσης για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, με στόχο την κοινωνική προσέγγιση της αναπηρίας και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην αναπηρία και τον εθελοντισμό. Τέλος, να σημειωθεί ότι σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass