ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΔΕΗ –ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

Η βαρυχειμωνιά θα φέρει μπλακ - άουτ;

* Εκσυγχρονισμό υπηρεσιών αλλά και κλείσιμο καταστημάτων, προβλέπει το πλάνο της επιχείρησης. Για επιδιόρθωση βλαβών από απόσταση, αντί μέτρων πρόληψης κάνουν λόγο οι τεχνικοί

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2014 11:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:52

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε δημάρχους του νομού Λάρισας και συνδικαλιστές της ΔΕΗ η πρόθεση της διοίκησης του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΔΕΔΔΗΕ), στο πλαίσιο αλλαγής του μοντέλου διαχείρισης που προωθεί η εταιρία, να κλείσουν κάποιες μονάδες και γραφεία στην επαρχία, καθώς η εξέλιξη αυτή θα θέσει στο περιθώριο ακόμη περισσότερες περιοχές που συνεχώς υποβαθμίζονται από το κλείσιμο δημοσίων και άλλων υπηρεσιών, π.χ. ΔΟΥ, ΕΛΤΑ, κλπ.

Όπως έγραψε πρόσφατα και η «Ε», η οποία επικοινώνησε με την Περιφερειακή Διοίκηση της εταιρίας στη Λαμία και με στόχο την πιο ορθολογιστική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, οι εισηγήσεις των περιφερειακών διευθύνσεων προς την εταιρία και για χρονικό ορίζοντα πενταετίας αφορούν εκτός από το κλείσιμο κάποιων παραρτημάτων και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών προς τους πελάτες, καθώς εκτιμάται ότι σε λίγο καιρό ο ανταγωνισμός του ανοίγματος της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με την είσοδο ιδιωτών στο παιχνίδι θα είναι σκληρός.

Έτσι στο master plan της Περιφερειακής Διοίκησης τα δύο βασικά σημεία αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών  που προβλέπονται είναι τα εξής:

- Εκσυγχρονισμός του Δικτύου και αυτοματοποίηση των εργασιών (εγκατάσταση συστημάτων τηλεμέτρησης και τηλεελέγχου). Η αυτοματοποίηση του δικτύου θα συνοδευθεί με τη δημιουργία δύο Κέντρων Ελέγχου Διανομής Δικτύων, το ένα στη Λαμία και το δεύτερο πιθανότατα στη Λάρισα. Με την αυτοματοποίηση του δικτύου θα συγκεντρώνεται όλο το δίκτυο σε έναν πίνακα και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τον ταχύτερο εντοπισμό βλαβών και κατά συνέπεια την πιο γρήγορη αποκατάσταση της βλάβης.

- Αναβάθμιση της Τηλεμέτρησης, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα κυρίως στους μεγάλους πελάτες της ΔΕΗ να διαχειρίζονται καλύτερα την τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος. Τα πλεονεκτήματα είναι: Ακριβής τιμολόγηση χωρίς την έκδοση "ΕΝΑΝΤΙ" λογαριασμών. Δυνατότητα παροχής εναλλακτικών τιμολογίων μειωμένου κόστους, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που εμφανίζει η κατανάλωση των μεγάλων ομάδων καταναλωτών. Άμεση πληροφόρηση των πελατών με στοιχεία της κατανάλωσής τους. Μειωμένο κόστος καταμέτρησης για την Επιχείρηση. Εξαγωγή συμπερασμάτων χρήσιμων τόσο για την Επιχείρηση όσο και για τη Ρυθμιστική   Αρχή Ενέργειας, τα οποία είναι απαραίτητα για τη χάραξη και υλοποίηση των πολιτικών στο Απελευθερωμένο Περιβάλλον της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Ωστόσο οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ επιμένουν επικριτικά για τα όσα έπρεπε να γίνουν και δεν έχουν γίνει και όπως τονίζουν χαρακτηριστικά στην «Ε» «δεν μπορεί να σχεδιάζουν να αποκαθίστανται οι βλάβες εξ αποστάσεως, εφόσον εντοπίζονται μέσω του αναβαθμισμένου Κέντρου Ελέγχου Διανομής Δικτύων και να αφήνουν απαρχαιωμένο και απροστάτευτο το ίδιο το δίκτυο. Σχεδιάζουν τρόπους αντιμετώπισης των βλαβών και όχι πρόληψης αυτών. Τι είδους πολιτική είναι αυτή», αναρωτιούνται και καταλήγουν: «Αλίμονό μας αν κάνει βαρυχειμωνιά το επόμενο διάστημα. Θα παγώσουμε όλοι».

Να σημειωθεί πως την ερχόμενη εβδομάδα επίκειται νέα συνάντηση δημάρχων του νομού, με πρωτοβουλία του δημάρχου Λαρισαίων κ. Καλογιάννη για τον συντονισμό δράσης σχετικά με το μη κλείσιμο καταστημάτων και υπηρεσιών του ΔΕΔΔΗΕ στην επαρχία.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass