ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

Δωρεά του ιδρύματος Στ. Νιάρχος διεκδικεί η Γεωργική Σχολή

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2014 11:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:58

Μπορεί το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε άλλες περιπτώσεις στη Λάρισα, να μην κατάφερε να γίνουν αποδεκτές δωρεές του, στην περίπτωση όμως της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής Λάρισας, μάλλον είναι θέμα τυπικών διαδικασιών, να φτάσει μέρος δωρεάς ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ!

Η είδηση δημοσιεύτηκε προ ημερών στην ιστοσελίδα Agrotupos.gr και επιβεβαίωσε και η διεύθυνση της Σχολής, ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες. Σύμφωνα με την αρχική είδηση «στη διαδικασία σύνταξης του business plan που έχει ζητηθεί από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δωρεά ύψους έως και 2 εκατ. ευρώ βρίσκεται ο ΕΛΓΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου η ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί από τον ΕΛΓΟ - Δήμητρα θα έχει έτοιμο το επιχειρησιακό σχέδιο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, ενώ η δωρεά δεν θα περιορίζεται μόνο στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων αλλά θα συμπεριλαμβάνει σίγουρα την Αβερώφειο Σχολής Λάρισας και ίσως ακόμα δύο. Στόχος της δωρεάς είναι το Ίδρυμα Στ. Νιάρχου να συνδράμει στα σχέδια αναβάθμισης των σχολών αυτών. Η Αβερώφειος είναι η μοναδική Δημόσια Σχολή με τις ειδικότητες των «Αγροτικών Μηχανημάτων» και της «Ζωοτεχνίας».

Στη Σχολή λειτουργεί οικοτροφείο που παρέχει δωρεάν στέγαση και διατροφή σε όσους το επιθυμούν. Η σχολή λειτουργεί από το 1911. Οι σπουδαστές της παρακολουθούν ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει: την ειδικότητα των «Αγροτικών μηχανημάτων» με μαθήματα όπως Γεωργική Τεχνική, Γεωργικός Ελκυστήρας και Γεωργικά Μηχανήματα. Στην ειδικότητα της «Ζωοτεχνίας» μαθήματα που αφορούν στην Εκτροφή και Διατροφή των Αγροτικών Ζώων, στη Βιολογική Κτηνοτροφία, στη Μελισσοκομία κ.α. Το πρόγραμμα σπουδών ολοκληρώνεται στα εργαστήρια γεωργικών μηχανημάτων και μηχανολογίας, καθώς και στο βουστάσιο, στο χοιροστάσιο, στο πτηνοτροφείο και στους αγρούς της σχολής. Επιπλέον, οι σπουδαστές διδάσκονται τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και την εκμάθηση ξένης ορολογίας».

Όπως υπογράμμισε στην «Ε», ο διευθυντής της Σχολής κ. Χρήστος Βίλλης, τα χρήματα της δωρεάς, θα είναι πολύτιμα για τη σχολή, που αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα αναπαλαίωσης και συντήρηση των κτιρίων της, τα χρήματα θα μπορούν να διατεθούν για την «ενεργειακή αναβάθμιση» της σχολής, που πρακτικά σημαίνει αλλαγές στεγών, νέα κουφώματα κλπ. Επίσης, θα εκσυγχρονιστούν και θα αναβαθμιστούν τα εργαστήρια της σχολής και το επίσης πολύ σημαντικό, θα γίνει δυνατή η ίδρυση του μουσείου γεωργικών μηχανημάτων. Το μουσείο είναι παλιό όνειρο τη σχολής και του παλιού διευθυντή κ. Γιάννη Μπελέκου. Ήδη, η Σχολή διαθέτει πλούσια συλλογή γεωργικών μηχανημάτων- «αντικών» και χώρους, οι οποίοι όμως χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις, για να λειτουργήσουν ως μουσείο.

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass