ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΧΘΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΕΚΛ ΚΑΙ ΠΑΜΕ:

Μας τσακίζουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα...

* Συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία και πορεία στους δρόμους της πόλης

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2014 11:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:58

 

Φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης, στη διάλυση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, ύψωσαν χθες Λαρισαίοι, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική πλατεία.

Αφορμή στάθηκε η κατάθεση προς ψήφιση, του νέου κρατικού προϋπολογισμού και αντίστοιχες συγκεντρώσεις έγιναν σε πολλές πόλεις της χώρας, μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, που προέτρεπε: «Εδω και τώρα να ανατρέψουμε τη νέα αντιασφαλιστική επέλαση".

Το συλλαλητήριο στη Λάρισα, οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και συμμετείχαν διάφοροι φορείς και οργανώσεις όπως η Ενωση Γυναικών Λάρισας,( μέλος ΟΓΕ) το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) κ.ά.

Με συνθήματα όπως να μην περάσουν τα νέα μέτρα και ενάντια στην κατεδάφιση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, δεκάδες Λαρισαίοι έδωσαν το παρών. Την έναρξη του συλλαλητηρίου έκανε με ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Τάσος Τσιαπλές, τονίζοντας μεταξύ άλλων: " Ο νέος αντιλαϊκός κρατικός προϋπολογισμός που ψηφίζεται δεν είναι παρά η αρχή αυτής τη νέας επίθεσης.

Η αιχμή της νέας επίθεσης είναι το τσάκισμα των όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση των εργαζόμενων και των συνταξιούχων για να στηρίξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες στην υγεία, στην ιδιωτική ασφάλιση, για να ενισχύσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Η διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν αφορά την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών. Δε στοχεύει ούτε καν στην ανάκτηση των τεράστιων απωλειών που είχε ο λαός την περίοδο της κρίσης, αλλά στο ποια μέτρα θα παρθούν για την εξασφάλιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

* Να μην επιτρέψουμε να γκρεμίσουν το όποιο ασφαλιστικό δικαίωμα απέμεινε.

* Να μην επιτρέψουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα να παραδοθούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

* Να μην επιτρέψουμε την απαλλαγή των επιχειρήσεων και του κράτους από τις ασφαλιστικές εισφορές.

Πρέπει να πούμε μαζικά φτάνει πια! Μέχρι εδώ! Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε! Να μην χαρίσουμε τις κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα!

Αν τα μέτρα προχωρήσουν ή όχι, θα εξαρτηθεί από τη στάση μας!

Αν θα δεχτούμε να σφαγιαστούμε για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών ή θα διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

Κανένας δεν επιτρέπεται να περιμένει τη σφαγή του!

Δεν υποτασσόμαστε στις αξιώσεις της κυβέρνησης, των μονοπωλίων, της ΕΕ!

Δε θα παραιτηθούμε από το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή!

Να βάλουμε φρένο στους σχεδιασμούς για την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης!

Να αγωνιστούμε για ένα αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υποχρεωτικής Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους που θα χρηματοδοτείται από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην ασφάλιση.

Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.

Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία. Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών απο το κούρεμα (PSI) με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Να αποσυρθούν τα αποθεματικά των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο»".

Τους συλλαλητηρίου ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass