Θωμά Ψύρρας: συναίνεση τώρα για το αυτονόητο!

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2014 22:28 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:00

«Πρόταση-έκκληση ώστε στοιχειωδώς να συνεννοηθούν τα κόμματα και να συμφωνήσουν: για την ολοκλήρωση της προαναθεωρητικής διαδικασίας του Συντάγματος και για την Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και για το χρόνο των εκλογών σε ένα… πακέτο, χαρακτηρίζει ο Λαρισαίος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Θωμάς Ψύρρας την πρόταση που κατέθεσε ο ίδιος και δυο ακόμη βουλευτές του κόμματος μαζί με πέντε ανεξάρτητους, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, προκαλώντας έντονες συζητήσεις.

Σε συνέντευξη του στην «Ε» ο κ Ψύρρας,  υπογραμμίζει με έμφαση ότι η πρόταση συνεννόησης είναι ενιαία και ΔΕΝ συνδέεται με την ψήφο του καθενός βουλευτή στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «Δεν αποτελεί δέσμευση για κανένα» αναφέρει χαρακτηριστικά.Παράλληλα δε, υποστηρίζει ότι η  συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν είναι αντίθετη με την επίσημη θέση της ΔΗΜΑΡ  και σχολιάζει ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι ή δεν πρέπει να γίνει ένα κόμμα πειθαρχημένων ή πειθήνιων μελών που αποδέχονται μονολιθικά τη “φωνή του κυρίου” τους.

Όπως αναφέρει η απήχηση της συγκεκριμένης πρότασης ανάμεσα στους βουλευτές ήταν μεγάλη, αλλά πολλοί έκαναν πίσω την τελευταία στιγμή για κομματικούς λόγους.

Αναφερόμενος στα περί «αργυρώνητων»  ο Λαρισαίος βουλευτής, παρατηρεί ότι: “αργυρώνητοι” δεν υπάρχουν μόνο από τη μία πλευρά, υπάρχουν και από την άλλη  ενώ για τα περί «αποστασίας» που ανέφερε ο Α Τσίπρας είναι εξαιρετικά δηκτικός: το μόνο σχόλιο που μπορώ να κάνω είναι ότι πρόκειται για έλλειμμα εκπαίδευσης. Γιατί πάντα έλεγα πως η ιστορία δεν διδάσκεται καλά στα σχολεία! Ιδού λοιπόν πως η ιστορική αγραμματοσύνη καταπλακώνει το δημόσιο λόγο!...

Όσον αφορά στο μέλλον της ΔΗΜΑΡ ο Θωμάς Ψύρρας δεν… μασάει τα λόγια του. Θεωρεί ότι είναι δύσκολη έως αδύνατη η ανάκαμψη της, όπως πολύ δύσκολή είναι και η αυτόνομη κάθοδος σε αντίθεση σε τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη του την Κυριακή στην «Ε» ο Φ Κουβέλης, που μίλησε για ανάκαμψη και αυτόνομη κάθοδο. Μάλιστα ο Θωμάς Ψύρρας, παρατηρεί: «έχει δρομολογηθεί και προετοιμάζεται ότι διά της διολισθήσεως να υπάρξει μια μορφή συνεργασίας με τον Σύριζα που θα σημάνει την αφομοίωση της ΔΗΜΑΡ και τη μετατροπή της σε ένα είδος παρακολουθήματος και ημι-συνιστώσας του Σύριζα». Πιστεύω, ότι η ΔΗΜΑΡ ως κόμμα της ανανέωσης τελειώνει αποφαίνεται, για να παρατηρήσει πάντως με νόημα ότι αυτό δεν σημαίνει ότι ο χώρος της ανανέωσης ως ιδεολογικό ρεύμα της αριστεράς δεν θα πάψει να υφίσταται.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Λαρισαίου βουλευτή στην έντυπη έκδοση της "Ε" την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass