ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ:

Ίσες ευκαιρίες, όχι φιλανθρωπία στα ΑμεΑ

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2014 1:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:00

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Ο Δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Ελλάδας και το παράρτημα παραπληγικών Στερεάς Ελλάδας, διοργάνωσαν στα Φάρσαλα σειρά εκδηλώσεων με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους και ιδιαίτερα τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε αγώνα μπάσκετ με καρότσι στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μεταξύ των ομάδων "Άτλας" και "Πήγασος", τον οποίο παρακολούθησε πολύς κόσμος που καταχειροκρότησε τους αθλητές, ενώ ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος πρόσφερε τιμητικές πλακέτες στους αρχηγούς των δύο ομάδων. Ακολούθησαν εκδηλώσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου κατά τη διάρκεια των οποίων παραδόθηκαν σε δύο κατοίκους της περιοχής Φαρσάλων δύο αναπηρικά αμαξίδια. Το ένα καθώς "πιάστηκε" το όριο συγκέντρωσης ενός τόνου με καπάκια, και το δεύτερο ήταν προσφορά επιχειρηματία από τη Λάρισα.

Μιλώντας στην εκδήλωση η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ και υπεύθυνη της δράσης κ. Δέσποινα Συροπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: "Νιώθω βαθιά συγκίνηση που μου δόθηκε η δυνατότητα να συντονίσω και να προλογίσω τις δράσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Φαρσάλων, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα που είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η αλληλοαποδοχή των ΑμεΑ και η προβολή του αγώνα τους για μόρφωση, επαγγελματική αποκατάσταση και κοινωνική ένταξη. Οφείλουμε αυτή την ημέρα της ευαισθησίας να κινητοποιηθούμε και να σταθούμε αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματά τους". Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κώστας Τύμπας και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου  Παραπληγικών Ελλάδας κ. Αθανάσιος Βίγλας (απουσίαζε λόγω έκτακτου κωλύματος ο πρόεδρος των παραπληγικών Στερεάς Ελλάδας κ. Καλαμάτας), οι οποίοι κάλεσαν το κοινό να προβληματιστεί και να ευαισθητοποιηθεί για τα άτομα με αναπηρία. Πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε να ενισχυθούν τα μέτρα κοινωνικής προστασίας που θα βοηθήσουν τα άτομα αυτά να ενσωματωθούν στην κοινωνία. Να έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες με όλους, χωρίς αυτό να παραπέμπει στη φιλανθρωπία.

Τα άτομα με αναπηρία είναι ενεργοί πολίτες που χρειάζονται τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Η Πολιτεία προσπαθεί για την προστασία και τη στήριξη των ατόμων με Αναπηρία, αλλά οφείλει να κάνει περισσότερα και με μεγαλύτερη ευαισθησία. Η βελτίωση των αντικειμενικών συνθηκών που θα κάνουν καλύτερη την καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία δεν αρκεί, αν οι ίδιοι οι πολίτες δεν περάσουν σε μια νέα νοοτροπία. Παράλληλα συνεχάρησαν την κ. Δέσποινα Συροπούλου για την άριστη οργάνωση της εκδήλωσης.

Κατόπιν παρουσιάστηκαν οι θεατρικές κωμωδίες του Τσέχωφ "Πρόταση γάμου" και "Αρκούδα" από τη θεατρική ομάδα με καρότσι "Εκτός Δρόμου", ενώ η χορευτική ομάδα "Δαγίπολις" παρουσίασε ένα ενδιαφέρον χορευτικό πρόγραμμα.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν επίσημοι και πλήθος κόσμου που καταχειροκρότησαν τους πρωταγωνιστές που ήταν τα άτομα με αναπηρία, στους οποίους δόθηκαν αναμνηστικά δώρα από τον Δήμο Φαρσάλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass