Γ. Κωτσός: «Λογικό το αίτημα για διάθεση 2 δις ευρώαπό το νέο ΕΣΠΑ στους δήμους»

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2014 20:01 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:02

 

 «Οι δύο βαθμοί της Αυτοδιοίκησης (Δήμοι και Περιφέρειες) βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία και κοινό τους μέλημα είναι η επίλυση των προβλημάτων των τοπικών κοινωνικών που εκφράζουν. Εξάλλου οι ρόλοι των δύο βαθμών της αυτοδιοίκησης είναι διακριτοί μεταξύ τους και σύμφωνα με το Σύνταγμα χωρίς ιεραρχική σχέση».

Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός και προσθέτει:

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Θεσσαλία  όπου η συνεργασία μεταξύ των Δήμων και της Περιφέρειας είναι άριστη και στα πλαίσια του αμοιβαίου σεβασμού του ρόλου του καθενός και της άμεσης επίλυσης των ζητημάτων που απασχολούν τους  συμπολίτες μας.

Βέβαια από την πλευρά της Α’/θμιας Αυτοδιοίκησης υπάρχει το λογικό αίτημα για διάθεση 2 δις ΕΥΡΩ από το νέο ΕΣΠΑ για τη δημιουργία Επιχειρησιακού Προγράμματος για τους Δήμους με τελικούς δικαιούχους είτε τους ίδιους όταν αυτοί διαθέτουν επιχειρησιακή επάρκεια  ή την ΕΕΤΑΑ.

Ειδικά για τη Θεσσαλία να αναφέρω ως χαρακτηριστικά παραδείγματα της άριστης συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Περιφέρειας τόσο τον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όσο και του μηχανισμού στήριξης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως επίσης και στη μεγιστοποίηση της απορρόφησης κονδυλίων από το ΕΣΠΑ».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass