ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΖΑΡΤΖΑΝΟΣ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ανάδειξη της ιστορίας από τους Τυρναβίτες

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2014 11:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:06

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Στον όμορφο και φιλόξενο χώρο των γραφείων του Συλλόγου Τυρναβιτων Θεσσαλονίκης «Αχιλλέας Τζάρτζανος» πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη εκδήλωση.  Η κυρία Έφη Δημητριάδου - Τουφεξή καθηγήτρια φιλόλογος με ειδίκευση στην κλασική φιλολογία ,προσκεκλημένη από τη διοίκηση του συλλόγου, ανέπτυξε Το θέμα «Η Αμφίπολη στο πέρασμα των αιώνων».

Η συμμετοχή των Τυρναβιτισσών και φίλων ήταν εντυπωσιακή και το ενδιαφέρον τους πολύ ζωηρό. Ανάμεσα στις παριστάμενες και η πρόεδρος του Συλλόγου Σαμαριναίων Θεσσαλονίκης κ. Στέλλα Καρασίμου. Την ομιλήτρια και το κοινό καλωσόρισε η πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιούλα Κατσανούλα -Γαρτσώνη ,που τόνισε ότι μέσα στους σκοπούς του συλλόγου ,πέρα από την ανάδειξη της ιστορίας και τη διατήρηση της μνήμης της ιδιαίτερης πατρίδας, περιλαμβάνεται και η ανάδειξη του πολιτισμού της Ελλάδας γενικότερα. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου φρόντιζαν για την άνετη και ευχάριστη ατμόσφαιρα ,προσφέροντας εποχιακές νοστιμιές. Η ομιλήτρια με γλαφυρότητα και επιστημονική τεκμηρίωση ,αναφέρθηκε στην ιστορία της Αμφίπολης, αρχαία πόλη με σημαντικό ρόλο στο πέρασμα των αιώνων. Μήλο της έριδος τις πολλούς ,λόγω και της στρατηγικής της θέσης και των παρακείμενων μεταλλείων χρυσού και αργύρου.

 Η ομιλήτρια επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στην περίοδο της Μακεδονικής δυναστείας και στην ιστορία των γυναικών εκείνης της εποχής (Ολυμπιάδα, Ρωξάνη ,Θεσσαλονίκη). Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή της νεολαίας, στην εκδήλωση. Πολλά νέα άτομα ομόρφυναν με τα νιάτα τους την ατμόσφαιρα και δημιούργησαν την ελπίδα και τη βεβαιότητα ότι ο σύλλογος έχει άξιους συνεχιστές στις δράσεις του. Μετά το τέλος της ομιλίας και της συζήτησης που ακολούθησε η δ. Μαρία Κατσιπέρη, Τυρναβίτικης καταγωγής υποψήφια διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. αναφέρθηκε συνοπτικά στο ερευνητικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει με θέμα «Ατομικές διαφορές στην ερμηνεία της αναφοράς: γλωσσικές και γνωστικές επιδράσεις». Η ερευνήτρια απηύθυνε πρόκληση στις παρευρισκόμενες να συμμετάσχουν στην έρευνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass