ΔΗΜ. ΒΙΤΣΑΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Εκλογές άμεσα για να βγούμε από το χείλος του γκρεμού

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2014 9:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:12

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Τις άμεσες δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη διακυβέρνηση της χώρας παρουσίασε προχθές στο "Αίγλη Παλλάς" στην πλατεία Λαού στα Φάρσαλα ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτριος Βίτσας.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "η περιοχή Φαρσάλων είναι παραμελημένη, δεν έγιναν μεγάλα έργα και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αν αυτές πραγματοποιηθούν σε λίγο καιρό". Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν ο γραμματέας της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Φαρσάλων κ. Γιώργος Βαϊτσόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. και δημοτικός σύμβουλος Φαρσάλων κ. Γιώργος Αρσενόπουλος.

Ο κ. Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στην εκδήλωση ανέφερε ότι: "Οι εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Ενώ έλεγαν ότι η οικονομία είναι σταθερή, τώρα αναφέρουν ότι είναι στο όριο της κατάρρευσης. Το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς. Εμείς έχουμε δεσμευτεί για ένα πρόγραμμα ελπίδας, προοπτικής και δικαιοσύνης για την έξοδο από την κρίση. Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν είναι απλώς απούσα από τις διεργασίες στην Ευρώπη, είναι στη λάθος όχθη του ποταμού και συντάσσεται με τις δυνάμεις του χθες που αμύνονται. Μαζί μας συντάσσονται οι δυνάμεις του αύριο, που με αφετηρία τον πολύποθο ευρωπαϊκό νότο κάνουν την παρουσία τους όλο και πιο πολύ αισθητή. Η κυβέρνηση Σαμαρά ούτε θέλει, ούτε μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού και να διαπραγματευθεί, να διεκδικήσει μία βιώσιμη λύση, για τον ελληνικό λαό. Μόνο μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και ευρεία κοινωνική στήριξη και με εθνική στρατηγική μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Γι΄αυτό το λόγο ζητάμε εκλογές πριν συνεχιστεί η καταστροφή. Ζητάμε ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας για να ακυρώσουμε το μνημόνιο και να διεκδικήσουμε καλύτερη δυνατή συμφωνία προς όφελος της Ελλάδος στην Ευρώπη.

- Το πλαίσιο διαπραγμάτευσης περιλαμβάνει:

- Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο.

- Ρήτρα ανάπτυξης στην αποπληρωμή του υπολοίπου χρέους.

- Περίοδο χάριτος δηλαδή (moratorium).

- Εξαίρεση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

- Συμφωνία για "Ευρωπαϊκό New Deal" με δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση από την ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

- Ποσοστική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων.

- Θέμα κατοχικού δανείου.

Με βάση το σχέδιο αυτό θα οδηγήσουμε με ασφάλεια τη χώρα στην ανάκαμψη και στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης περιλαμβάνει 4 πυλώνες.

- Ο πρώτος πυλώνας είναι η άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Περιλαμβάνει δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά, επιδότηση διατροφής με κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες, πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης, αποκατάσταση του δώρου των Χριστουγέννων, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους ανέργους, ειδική κάρτα μετακίνησης με τα μαζικά μέσα μεταφοράς, κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

- Ο δεύτερος πυλώνας είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας και φορολογική δικαιοσύνη.

Περιλαμβάνει την εκκαθάριση οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και ρύθμισή τους σε 84 θέσεις κ.λπ. άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, επαναφορά αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ και αύξηση των φορολογικών κλιμακίων για προοδευτική φορολόγησης "Νέα σεισάχθεια" για τη ρύθμιση των "κόκκινων" δανείων, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας τραπεζών ειδικού σκοπού, επαναφορά κατώτατου μισθού που στα 751   ευρώ.

- Ο τρίτος πυλώνας αφορά το εθνικό σχέδιο για την ανάκτηση της εργασίας.

Περιλαμβάνει την επαναφορά του πλαισίου θεσμικής προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων που κατήργησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Επαναφορά της μετενέργειας, των συλλογικών συμβάσεων και της διαιτησίας.

Κατάργηση των ρυθμίσεων για τις μαζικές και αδικαιολόγητες απολύσεις και την ενοικίαση εργαζομένων.

Πρόγραμμα απασχόλησης για 300.000 θέσεις εργασίας.

- Ο τέταρτος πυλώνας αφορά τον θεσμικό και δημοκρατικό μετασχηματισμό του πολιτικού μας συστήματος.

Περιλαμβάνει την περιφερειακή συγκρότηση του κράτους, ενίσχυση της δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών, ενδυνάμωση του κοινοβουλίου, ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, επανασύσταση της ΕΡΤ από μηδενική βάση, περιστολή της βουλευτικής ασυλίας και κατάργηση του ιδιότυπου νομικού καθεστώτος για την ποινική ευθύνη υπουργών.

Τέλος, ο κ. Δημ. Βίτσας ανέφερε ότι "Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα δυσχερή οικονομικά μεγέθη που θα παραλάβουμε, θα αγωνιστούμε όμως όλοι μαζί για τη χώρα μας, χωρίς μνημόνια, για μια Ελλάδα δημοκρατική και δίκαιη".

Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις μελών, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη και Δ. Γελαλής, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος, ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Μπαμπανίκας, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Κων/νος Δερλός, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ απ΄ όλο το ν. Λάρισας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων  και φίλοι του ΣΥΡΥΖΑ από την επαρχία Φαρσάλων.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass