ΟΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ

Οι δράσεις των Απόδημων Σκαμνιωτών

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2014 22:14 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:14

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον Αμπελώνα η ετήσια τακτική γενική συνέλευση  του Συλλόγου των  Απανταχού Αποδήμων  Σκαμνιωτών  «Ο Ολύμπος».

Αρχικά προβλήθηκε βίντεο του κ. Βασιλείου Τσολάκη με τίτλο « Η Παλιά Σκαμνιά Ολύμπου και η εκκλησία της Αγίας Τριάδας». Το βίντεο  αναφέρει ότι η  Συκαμινέα, ένας οικισμός του Ολύμπου, είναι χτισμένη σε υψόμετρο 950 μέτρων, κάτω από την κορυφή Τιτνάτα. Πρόκειται για νέο οικισμό που προέκυψε από τη μετοίκηση των κατοίκων από την Παλιά Σκαμνιά, που βρισκόταν σε υψόμετρο 1050 μέτρων, η οποία πυρπολήθηκε από τους Γερμανούς και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση και προβολή των χορηγών του Ημερολογίου 2015 του Συλλόγου και συζητηθήκαν απολογιστικά θέμα τα του συλλόγου και προτάσεις

Όπως η Βελτίωση δρόμου προς Παλαιοσκαμνιά. Οργάνωση χώρου αναψυχής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης πέριξ του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Παλαιοσκαμνιάς. Συντήρηση  Ι. Ν. Αγίας Τριάδας Παλαιοσκαμνιάς  Ανάδειξη μνημειακών δένδρων δρυός και σήμανση στην ευρύτερη περιοχή (Κουρί) Παλαιοσκαμνιάς.  Κατασκευή θέσης θέας στην κορυφή της Οξιάς. Ανάδειξη παλιού κάστρου. Σήμανση μονοπατιών.

Υδροδότηση της Σκαμνιάς λόγω απαγόρευσης χρήσης κατανάλωσης νερού για ανθρώπινη κατανάλωση από 15-4-2010 

Ολοκλήρωση μελέτης -αποκατάσταση βατότητας της Ε.Ο. Ροδιάς Συκαμινέας (θέση Γκουνταμάνι-βράχια) και χρηματοδότηση του έργου.

5) Συγκρότηση ομάδας εθελοντών Σκαμνιωτών για την έκδοση λευκώματος- βιβλίου με την ιστορία της Σκαμνιάς (παλιάς και νέας).

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο γιατρός Αγοραστός  Ιωάννης  καθηγητής ΑΠΘ παθολόγος-γαστρεντερολόγος,  η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τυρνάβου  κ. Ρούλα Σουρλαντζή,  ο δημοτικός σύμβουλος  Δήμου Ελασσόνας κ. Νικόλαος Παληογιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος  του δήμου Λαρισαίων κ. Απόστολος Σουρλαντζής, η πρόεδρος του Συλλόγου  Απανταχού Κρυοβρυσιωτών «Ξένιος Ζευς»,κ. Φανάρα Όλγα, η δασκάλα των  χορευτικών  τμημάτων παραδοσιακών χορών του Συλλόγου Σκαμνιωτών κ.  Ελένη Φλίκα  και δεκάδες μέλη και φίλοι  του συλλόγου.

Τέλος  ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτριος Κοντοκώστας ανακοίνωσε και τις προγραμματισμένες προσεχής εκδηλώσεις για το 2015:

- Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας για τα χορευτικά στο χώρο διδασκαλίας των μαθημάτων , του  1ου  Δημοτικού Σχολείου του Αμπελώνα.

- Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας για τα μέλη  στη γενέτειρά μας την  Σκαμνιά.

- Σάββατο  21 Φεβρουαρίου 2015 την χοροεσπερίδα του συλλόγου στο κέντρο « Νεράϊδα » στο 8ο χιλ. Λάρισας - Αμπελώνα.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass