Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΡΟΣ ΒΑΣ. ΚΙΚΙΛΙΑ: ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ Α.Τ. ΛΙΒΑΔΙΟΥ

Χωρίς αστυνομία θα μείνουν 2.500 κάτοικοι;

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2014 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:19

 

Στον υπ. Δημόσιας Τάξης κ. Βασ. Κικίλια απευθύνεται με επιστολή, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Ευαγγέλου, με αίτημα να παραμείνει ενεργό το Αστυνομικό Τμήμα Λιβαδίου.

Αφορμή για την επιστολή, η οποία κοινοποιείται στους βουλευτές του νομού Λάρισας, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, καθώς και τον περιφερειακό αστυνομικό δ/ντη Θεσσαλίας, εδράζεται σε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας σκοπεύει να καταργήσει το Α.Τ. Λιβαδίου, αφού στον προϋπολογισμό του έτους 2015, δεν έχει εγγραφεί σχετικό κονδύλι για τη λειτουργία του.

Στην επιστολή ο κ. Ευαγγέλου αναφέρει:

«Κε Υπουργέ,

Είναι πολύ πιθανό το Λιβάδι Ελασσόνας να αποτελεί για σας απλά μια μικρή κουκίδα στον γεωγραφικό χάρτη της χώρας. Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε πως το ομώνυμο χωριό είναι γεωγραφικά απομονωμένο, και απομακρυσμένο από αστικά κέντρα, και τα γύρω τοπικά διαμερίσματα. Λόγω της γεωγραφικής του θέσης και του υψομέτρου αντιμετωπίζει ειδικές καιρικές συνθήκες και παρατεταμένο χειμώνα για 5 έως 6 μήνες.

Στο Λιβάδι σήμερα ζουν περίπου 2.500 μόνιμοι κάτοικοι και το υψόμετρό του είναι 1.200 μέτρα. Αποτελεί ίσως μοναδικότητα στον Ελλαδικό χώρο να ζουν τόσοι μόνιμοι κάτοικοι σε τέτοιο υψόμετρο. Ο πληθυσμός αυτός σε ορισμένες περιόδους, κατά τους θερινούς μήνες σχεδόν διπλασιάζεται, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισκέπτονται τον οικισμό και τον υπόλοιπο χρόνο.

Εκτρέφονται 50.000 αιγοπρόβατα και 1.000 βοοειδή σε σύγχρονες σταβλικές εγκαταστάσεις, που εξυπηρετούνται μέσα από ένα πλέγμα αγροτικής οδοποιίας 450 χιλιομέτρων περίπου σε ιδιαίτερα δύσβατη ορεινή περιοχή, καθώς και με σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης αυτών. Παράλληλα, η γεωργική έκταση 36.000 στρεμμάτων με ένα πλέγμα αρδευτικών γεωτρήσεων και δύο φραγμάτων συμπληρώνει την αγροτική οικονομία. Τέλος, οι δασεργάτες μας, οργανωμένοι σε δύο συνεταιρισμούς, αναλαμβάνουν αποστολές σε όλα τα δάση της πατρίδας μας.

Κύριε υπουργέ,

Σας ζητώ όπως παρέμβετε και διασώσετε το αστυνομικό τμήμα του Λιβαδίου, εμφυσώντας με την απόφαση σας αυτή το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους μιας ορεινής περιοχής, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να φυλούν Θερμοπύλες, αψηφώντας όλους τους κινδύνους που απορρέουν από την απόφασή τους αυτή.

Στον νομό της Λάρισας, όπως φαντάζομαι θα σας έχουν ήδη πληροφορήσει οι επιτελείς σας, είχαμε επιθέσεις και δολοφονίες ηλικιωμένων σε ορεινές κοινότητες, στις οποίες απουσιάζουν οι αστυνομικές δυνάμεις. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να εγκρίνετε την κατάργηση ενός αστυνομικού τμήματος μιας τόσο απομακρυσμένης κοινότητας στην οποία διαμένουν 2.500 μόνιμοι κάτοικοι.

Είμαι σίγουρος κύριε υπουργέ πως θα σταθείτε στο πλευρό των κατοίκων του Λιβαδίου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass